Profesorii din întreaga ţară care sunt dornici să ajute elevii să înţeleagă valoarea banilor şi importanţa economisirii, investiţiilor şi planificării financiare, indiferent de disciplinele pe care le predau, au la îndemână, de la sfârşitul anului trecut, şi resurse educaţionale cu noţiuni de educaţie financiară.
O echipă de 21 de profesori ieşeni, de discipline diferite, a realizat un ghid cu resurse educaţionale care abordează educaţia financiară din perspectiva disciplinelor pe care aceştia le predau. Ghidul a fost avizat de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării. În prezent, resursele create de profesorii ieşeni au ajuns în toate judeţele din ţară, pentru a fi folosite de cât mai mulţi profesori. Materialele sunt puse la dispoziţie pe site-ul „Şcolii de Bani” (https://www.scoaladebani.ro/fise-educationale), de unde pot fi descărcate gratuit.
Ideea de a reuni profesori de discipline diferite (română, matematică, engleză, geografie, istorie, educaţie socială şi ştiinţe socio-umane), care să conceapă fişe educaţionale prin intermediul cărora să fie predate noţiuni de educaţie financiară, la nivel gimnazial şi liceal, este o iniţiativă a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi şi Banca Comercială Română (BCR), care au demarat, în primăvara anului 2020, un proiect-pilot de susţinere a educaţiei financiare încă de la vârste fragede, conform bittv.info. Astfel, prin proiectul intitulat „Fişe Interdisciplinare – noţiuni de educaţie financiară abordate din perspectiva altor discipline din curriculumul şcolar, pentru nivelul gimnazial şi liceal”, iniţiat de către BCR prin programul „Şcoala de bani”, s-a urmărit facilitarea unor resurse utile pentru profesori, dar creionarea unor activităţi atractive şi interactive pentru elevi.