duminică , 28 februarie 2021 5:35 am
Iasi booked.net
-1°C

O nouă grădină botanică în Iași

Primăria Iași vrea să construiască o nouă grădină botanică la marginea orașului. Parcul se va întinde pe o suprafață de circa 15 hectare de teren din Moara de Vânt. Acest parc va fi realizat în apropiere de viitorul Spital Regional de Urgență.

Investiție majoră într-un cartier aflat la marginea municipiului Iași. Autoritatea locală vrea să profite din plin de terenul pe care îl are în administrare în zona Moara de Vânt pentru a duce la capăt o nouă investiție. Pe terenul de circa 15 hectare vizat de municipalitate ar urma să apară o nouă grădină botanică, un parc imens administrat de autoritatea locală. Municipalitatea deține mai multe terenuri în zona respectivă, printre care o suprafață de 15,4 hectare teren, o altă suprafață de 6,7 hectare, dar și o suprafață de aproape 80 de hectare pe un alt amplasament. Practic, Primăria Iași are mai multe suprafețe de teren în jurul celei de 12 hectare cedate Ministerului Sănătății pentru construcția Spitalului Regional de Urgență, suprafețe pe care poate apărea și noua grădină.

Oficialii au oferit primele detalii despre noul obiectiv asumat de municipalitate, conform stireadeiasi.ro. Noua grădină din Moara de Vânt va fi mai mare decât Parcul Copou (suprafață de 10 hectare) și Parcul Expoziției (5,4 hectare). Conducerea municipalității vrea să profite de terenul pe care îl are în Moara de Vânt pentru a duce la capăt proiectul parcului.

Recomandări

În Vrancea o petrecere a primarului s-a terminat cu dosare penale

În sediul primăriei Păulești unde primarul comunei a împlinit 38 ani a avut loc o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *