Gala Cantus Mundi Iași – duminică, 8 decembrie, la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”

0
141

Duminică, 8 Decembrie 2019, de la ora 12.00, la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”, se va desfășura Gala Cantus Mundi Iași, în care vor evolua laureaţii etapei concurs a Festivalului-Concurs „Ziua Internaţională a Cântului Coral”.

Invitatul special al evenimentului, care va reuni pe scenă cele opt coruri câștigătoare, este Corul „Basileus” al Seminarului Teologic Ortodox „Vasile cel Mare”, dirijor, prof. diac. Mihai Ursache.

Gala Cantus Mundi Iași se desfășoară în cadrul celei de-a XIX-a ediţie a Festivalului-Concurs „Ziua Internaţională a Cântului Coral” și este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi în parteneriat cu Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi şi Corul Naţional de Cameră Madrigal – Marin Constantin, prin Programul Naţional Cantus Mundi.

Nu mai puțin de 26 de de formaţii corale de la unităţi şcolare din judeţul Iaşi vor participa la Festival, începând de sâmbătă, 7 Decembrie 2019, ora 9:00. Juriul Festivalului-Concurs „Ziua Internaţională a Cântului Coral” este alcătuit din specialişti ai artei corale, cu un bogat palmares la nivel competiţional şi din membri ai Corului Naţional de Cameră Madrigal – Marin Constantin.

Partener media: Info Iași

Gala Cantus Mundi Iași deschide seria celor 14 gale naționale și locale Cantus Mundi care se desfășoară în toată țara între 8 și 22 decembrie 2019.

Programul Național Cantus Mundi este una dintre cele mai importante realizări ale Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, care anul acesta susține trei concerte extraordinare de Crăciun, în București, toate sold out. Și aici participă peste 1.200 de tineri coriști care fac parte din comunitatea Cantus Mundi și care au astfel prilejul să cânte pe scena Ateneului Român, în cadrul Galei de Crăciun Cantus Mundi, dar și alături de mentorii lor, membrii renumitului ansamblu.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat în 2011 de reputatul dirijor Ion Marin și derulat alături de membri ai Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 8 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.400 de coruri. Peste 48.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate. În 2019, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a împlinit 56 de ani de activitate neîntreruptă, devenind astfel unul dintre cele mai longevive ansambluri corale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.