Ieșeancă tâlhărită într-o pensiune din Vaslui

0
166

Ghinion pentru o ieșeancă de 21 ani, cazată la o pensiune din municipiul Vaslui. Aceasta a fost tâlhărită de un bărbat care i-a smuls din fugă o bijuterie, iar apoi s-a făcut nevăzut.

Politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Vaslui i-au dat, însã, de urmã si l-au retinut pentru 24 de ore, urmând sã fie prezentat Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, cu propunerea de dispunere a unei mãsuri preventive. Potrivit Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vaslui, prejudiciul, în valoare de aproximativ 2.000 de lei, a fost recuperat de cãtre politisti si predat pãrtii vãtãmate, informează vremeanoua.ro.

De asemenea, politistii vasluieni transmit urmãtoarele recomandãri pentru a nu cãdea victimã tâlharilor: “ Luati-vã mãsuri de precautie, mai ales când circulati noaptea, la ore târzii, pe strãzi pustii sau neiluminate. Evitati sã circulati singuri la ore târzii sau prin locuri neiluminate si putin frecventate. Nu purtati în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, cum ar fi telefoanele mobile. Evitati pe cât posibil compania unor persoane aflate sub influenta alcoolului. Dacã nu este cu putintã, evitati orice conflict cu acestia, nu-i jigniti si nu-i încurajati. Nu rãspundeti provocãrilor unor persoane aflate sub influenta bãuturilor alcoolice care se „leagã” de voi pe stradã. Nu încurajati violenta si injuriile. Acestea sunt cauze care duc la declansarea unor conflicte care pot degenera în violente. Un limbaj controlat, fãrã jigniri, previne adesea escaladarea conflictelor. Dacã observati cã sunteti urmãriti, nu ezitati sã cereti ajutor trecãtorilor de pe stradã. Nu adoptati o atitudine de atac, nu încurajati si mai ales, nu participati la manifestãri agresive stradale: bãtãi, insulte sau alte tipuri de agresiuni. În mijloacele de transport în comun, aglomeratiile stradale etc., nu vã angajati în dispute verbale, chiar dacã sunteti provocat. Cea mai bunã armã de apãrare în cazul unui atac este strigãtul. Dacã sunteti agresati, bãtuti sau tâlhãriti pe stradã, strigati cât mai tare dupã ajutor. Procedând astfel,, alertati persoanele din jur, iar agresorii vor fugi. Dacã sunteti victima unei agresiuni, încercati sã retineti multe semnalmente ale autorului si anuntati de îndatã politia; sporiti astfel sansele de identificare, prindere si pedepsire a agresorului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.