Liderul PSD Alba îl amenință pe președinte: „Chiar eu voi strânge semnături pentru suspendarea sa”

1
177

Propunere în PSD de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis dacă nu o revocă pe Laura Codruţa Kovesi de la şefia PSD, cum cere Curtea Constituţională. Propunerea vine din partea liderului PSD Alba şi a fost anunţată chiar înaintea şedinţei de la vârful PSD, prima de după decizia Curţii.

 

„Chiar eu voi strânge semnături pentru suspendarea Președintelui în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCR”, anunță deputatul Ioan Dîrzu, într-un comunicat transmis presei. „Klaus Iohannis nu are altă variantă decât aceea de a o revoca din funcție pe Laura Codruța Koveși, încă actual procuror-șef DNA”, susține deputatul PSD.

Deputatul PSD mai dă un motiv de suspendare:  „Președintele României se mai face vinovat de încălcarea Constituției și pentru că nu a desemnat un candidat pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe de mai bine de 2 ani. Președintele României nu și-a exercitat atribuțiile de desemnare a unui candidat pentru șefia SIE în timp rezonabil punând Parlamentul în imposibilitatea obiectivă de a numi un director civil”.

În consecință, Ioan Dîrzu soliciă președinților celor două Camere ale Parlamentului să sesizeze Curtea Constituțională a României privind existența unui conflict juridic de natură constituțională între Președinte și Parlamentul României.

 

Sursa: Digi24

1 COMENTARIU

  1. stimate domn IOAN DIRZU eu ma numesc AURELIA CATALINA BUZEA ZARNESCU si sunt prima pe lista dv cu semanturile pentru suspendarea presedintelui ACTUAL.
    locuiesc in FRANTA si va rog sa imi propuneti o metoda ca sa va inminez semnatura mea pentru propunerea de suspendare;
    sau daca este suficient dau aici o
    Declaratie
    eu AURELIA CATALINA BUZEA ZARNESCU cnp 255xxx
    din BRASOV ROMANIA
    DAU ACORDUL PENTRU SEMNATURA PE LISTA DE PROPUNERE A SUSPENDARII ACTUALULUI PRESEDINTE;

    refuzul de a lua in considerare hotarirea CURTII CONSTITUTIONALE A ROMANIEI este o LOVITURA ADUSA STATULUI ROMAN SI RECUNOASTERII COMPETENTEI ACESTEIA IN FUNCTIONAREA REPUBLICII ROMANIA.
    iar asta venind din partea PRESEDINTELUI IOJANNIS este de o periculozitate indescriptibila,
    imaginea ce o creaza in EUROPA si tensiunile din ROMANIA SI ATENTIE CA COMPORTAREA PRESEDINTELUI JOHANNIS ARE RELATIE DIRECTA CU CONFLICTELE DIN TRANSILVANIA DE O SAPTAMINA.

    CORDIAL
    BUZEA ZARNESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.