FOTO: Viitorul terminal T4 de la Aeroportul Iași a ajuns la un stadiu de execuție de 40%

0
263

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a făcut o vizită de evaluare a lucrărilor, alături de Andrei Cazacu, administrator public al județului Iași, Romeo Vatră, directorul general al Aeroportului, și de directorul tehnic al Aeroportului, Cosmin Pricop.

“Suntem aproape la jumătatea drumului cu cel mai mare și modern proiect de infrastructură din istoria aeroportului și unul dintre cele mai mari din istoria Moldovei, cu o valoare de 90 de milioane de euro, dintre care 52 milioane euro sunt fonduri europene.
Angajamentul nostru de a finaliza terminalul în decembrie 2023 este cea mai bună motivație pentru a continua în același ritm ca și până acum. Vom putea procesa 3,3 milioane de pasageri, dublu față de capacitatea actuală, iar dezvoltarea fără precedent a Aeroportului va însemna și dezvoltarea județului în toate domeniile, nu doar în plan economic’’, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

Viitorul terminal va avea o suprafață desfășurată de 31.250 metri pătrați și trei niveluri – subsol, parter si etaj. Vor exista șase filtre de control acces, 20 de birouri check-in, opt kiosk-uri pentru self check-in, șapte porți de îmbarcare, trei fiind prevăzute cu aviobridge-uri, un VIP Lounge și un Business Lounge.

De asemenea, noul terminal va dispune de cel mai performant sistem de procesare a bagajelor, cu redundanță de minimum 50%. În plus, pe mai bine de 2000 de metri pătrați vor fi amenajate și spații comerciale.

Pe lângă noul terminal, proiectul de extindere și modernizare a Aeroportului implică realizarea unei parcări cu 600 de locuri, noi căi de acces în fața terminalelor și un parc fotovoltaic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.