Peste 570 de familii au aniversat 50 de ani de căsătorie în perioada 15 mai 2022 – 10 mai 2023

0
224

Acesta este cel mai mare număr de cupluri premiate din istoria de aproape două decenii a Zilei Familiei. Primăria Municipiului Iași a fost și prima din țară care a sărbătorit familiile care au împlinit 50 de ani de căsătorie!

Evenimentul a inclus și o tombolă, un recital Ștefan Pintilie și un recital extraordinar Fuego.

Într-o lume tot mai rapidă, care ne consumă timpul și viața cu o viteză amețitoare și în care suntem constrânși să jucăm zi de zi tot felul de roluri, nu toate plăcute, familia rămâne oaza de pace unde redevenim noi înșine. Fără îndoială, familia reprezintă piatra de temelie a întregii noastre existențe!

Iar când văd căsnicii care au ajuns să împlinească jumătate de secol în armonie, nu pot decât să mă înclin cu respect în fața unor asemenea oameni, care reprezintă un model pentru noi toți. Recunosc că admir puterea și înțelepciunea cu care au depășit obstacolele vieții. Avem multe de învățat de la aceste familii!

O comunitate se dezvoltă cu adevărat atunci când cei mai experimentați dintre noi își transmit cunoștințele și experiențele generațiilor următoare.

Deși populația României scade în ritm alarmant, încă există speranță, iar Iașul este o dovadă în acest sens. Cu mulți copii și tineri, cu o economie tot mai dinamică și mai diversificată, orașul nostru arată că, acolo unde există inteligență, inițiativă și mai ales solidaritate, oamenii pot depăși orice obstacol, pot rezolva orice problemă pentru a-și face viața cât mai frumoasă. Împreună!

În aceste vremuri de război, dorința mea este ca Iașul, țara în care trăim, Europa întreagă să redevină o mare familie! Unită, civilizată și prosperă!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.