Anul acesta, IAȘUL va deveni capitala gamerilor din întreaga lume

0
181
Campionatul Mondial de Esports, ajuns la a 15-a ediție, va avea loc în perioada 25 august – 3 septembrie 2023. 750 de invitați din 120 de țări – jucători și oficiali ai Federației Internaționale Esports – vor fi prezenți în Iași, principala poartă de intrare în orașul-gazdă fiind Aeroportul Iași.
„Astăzi am avut o întâlnire cu organizatorii acestui eveniment, alături de colaboratorii noștri, cu care am discutat și anul trecut, tot la Aeroport, iar de data aceasta discuțiile au fost mai ample. Se anunță un eveniment spectaculos cu mii de participanți, iar Aeroportul Iași va fi principala poartă de intrare în oraș, cartea de vizită, cum se spune, pentru cei care ne vor trece pragul.
Așa că e foarte important să ne pregătim să îi primim cum se cuvine pe invitații ce sosesc din toate colțurile lumii. Cu echipa de organizatori vom mai avea întâniri tehnice și în perioada următoare pentru a ne asigura că nu vor exista probleme, având în vedere numărul mare de participanți și fluxul de pasageri în sezonul vacanțelor.
Ne bucurăm să fim partener al unui eveniment de asemenea anvergură, care va fi o oportunitate extraordinară pentru Iași în ceea ce privește vizibilitatea și beneficiile economice. Iașul este hub IT&C cu perspective de creștere foarte mari, iar astfel de competiții internaționale sunt mai mult decât binevenite”, spus Romeo Vatră, Directorul General al Aeroportului Iași.
Campionatul din această vară va fi organizat cu sprijinul municipalității ieșene și va avea un cadru asemănător cu cel al unui festival, fiind programate mai multe manifestări cultural-artistice.
Anul trecut, Campionatul Mondial de Esports s-a desfășurat în Bali, Indonezia, iar în 2013 a fost găzduit de București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.