”Sărbători în siguranță”, activități informativ-preventive desfăşurate de polițiștii ieșeni

0
131

„Sărbători în Siguranță” este o campanie implementată la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, în perioada 28 noiembrie 2022 – 06 ianuarie 2023 şi desfășurată de polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității.

Campania are ca scop creșterea gradului de siguranță a populației în raport cu diverse forme de manifestare a infracționalității specifice sărbătorilor de iarnă și se derulează pe două direcții de acțiune: prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și prevenirea faptelor de natură contravențională și penală la regimul articolelor pirotehnice.

Astfel, în această perioadă, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași au organizat activități de informare a cetățenilor în zone publice intens circulate, dar și în unitățile de învățămânat, în rândul elevilor.

Spre exemplu, astăzi, 16 decembrie a.c.,într-un centru comercial din mun. Iași au fost transmise recomandări cumpărătorilor cu privire la principalele măsuri de siguranță pentru protejarea locuinței, precum și informații privind achiziționarea/folosirea de materiale pirotehnice conform legislației.

Pentru prevenirea furturilor din locuințe:

  • Nu discutați cu persoanele necunoscute despre situația dumneavoastră personală, familie, bunuri și valori deținute în locuință!
  • Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă în conversaţiile cu alte persoane sau pe reţele de socializare!

Pentru evitarea implicării în evenimente negative generate de utilizarea articolelor pirotehnice:

  • Utilizați numai materiale pirotehnice permise de lege!
  • Respectați instrucțiunile de utilizare și categoria de utilizator căreia îi sunt adresate articolele pirotehnice!
  • Nu aruncați sau îndreptați artificii, petarde către oameni, animale sau obiecte din jur!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.