Lucrările din cadrul proiectului de EXTINDERE și modernizare al Aeroportului IAȘI sunt în plină desfășurare

0
197
În această etapă a proiectului, o echipă de aproximativ 50 de persoane este mobilizată pe șantierul de la T4, unde se lucrează la fundația viitorului terminal.
Construcția fundațiilor se realizează pe 120 de piloți forați. Astăzi a fost prima zi de descărcare a stâlpilor și montarea lor pe poziție.
Conform graficului de execuție, până la finalul acestui an va fi ridicată structura, iar începând din primăvara anului 2023 vor începe și lucrările la parcare, care va avea aproximativ 600 de locuri, dintre care 15 cu încărcare electrică.
Proiectul include și construirea unui parc fotovoltaic de 1290 MWh/an, pe o suprafață de un hectar.
Terminalul T4 va fi conectat cu T3 printr-o pasarelă pietonală și o pasarelă aeriană, fiind proiectat pentru a deservi zborurile internaționale.
În T4 vor funcționa 7 porți pentru Plecări și 3 porți pentru Sosiri, cu fluxuri bi-direcționale, iar îmbarcarea pasagerilor se va face prin aviobridge-uri. În primă fază, vor fi amenajate 3 astfel de poduri suspendate.
Prin noul terminal vor putea fi procesați 3,3 milioane de pasageri pe an.
Proiectul de dezvoltare are o valoare totală de aproximativ 328 milioane de lei fără TVA.
Execuția lucrărilor este realizată de Strabag SRL, iar serviciile de supervizare și dirigenție de șantier sunt asigurate de Medos Construct & Consulting SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.