Focar de pestă porcină AFRICANĂ descoperit într-o comună din IAȘI

Date:

Un nou focar de pestă porcină africană (PPA) a izbucnit în comuna Vlădeni, din Iași, săptămâna trecută. Din cele 30 de noi focare înregistrate în toată țara, în perioada 8-14 octombrie 2021, unul este în Iași. Aproape lunar în județ au fost descoperiți, în gospodăriile ieșenilor, porci care prezentau simptomele specifice bolii sau erau morți din cauza PPA. În acest an, după ce au fost închise la începutul verii primele focare apărute în Iași, au reapărut altele în luna iulie 2021.

În total, acum sunt 12 focare de pestă porcină africană pentru care s-au luat măsuri. Acestea sunt în orașul Podu Iloaiei, în comuna Țigănași, în satul Stejari, în satele Zagavia și Scobinți, comuna Scobinți, în satul Maxut, comuna Deleni, dar și în satul Todirel, din comuna Bârnova. Alte focare de PPA au izbucnit în satele Vânători și Cârniceni. În total au fost sacrificați 53 de porci, din gospodării, care prezentau virusul pestei porcine africane.

Chiar dacă toate focarele de PPA erau închise de DSVSA Iași la începutul verii, inclusiv la o fermă cu 800 de capete din comuna Gorban, din cauza porcilor mistreți, virusul s-a transmis din nou la cei domestici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Descoperă Tramvaiul Iepurilă în ediția aniversară de 10 ani

Compania de Transport Public, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași,...

Concert extraordinar susținut de cei 3 Tenori Ieșeni la Palatul Culturii din Iași

Pe 30 mai, începând cu ora 18:30, cei 3...

Un pas mare pentru proiectul Trenului Metropolitan

Joi, 25 aprilie, a fost prezentat conceptul, traseul și...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...