ASTĂZI începe la IAȘI o nouă ediție a Conferinței Naționale de Robotică în NEUROCHIRURGIE

0
238
Astăzi începe la Iași o nouă ediție a Conferinței Naționale de Robotică în Neurochirurgie „Tehnologii & Tehnici moderne de robotică și neuroimagistică intraoperatorie în neurochirurgie și chirurgie spinală”, organizată de Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”.
Evenimentul va avea loc în sistem hibrid. Participanţii, din țară și din Republica Modova, vor avea posibilitatea de a învăţa să lucreze în neurochirurgie cu sisteme robotice de ultimă generaţie în domeniul neuroimagisticii intraoperatorii de înaltă performanţă în neurochirurgie și chirurgie spinală existente în prezent în dotarea Spitalului de Neurochirurgie Iași.
”Știința nu ia pauză indiferent de vremuri. Principala problemă a lumii de azi este aceea a adaptării la noile vremuri. Prin urmare, tema generală propusă a acestei conferințe va fi: “Provocări și controverse în neurochirurgie în vremuri de pandemie”. Viata ni s-a schimbat mult și continuă să ni se schimbe. Am devenit mai solidari și așa trebuie să rămânem.
Pandemia de COVID-19 a transformat spațiul virtual într-o nouă realitate care poate compensa momentan restricțiile impuse întâlnirilor în persoană, față în față, transformând Conferința Națională de Robotică într-o experiență atractivă și în mediul online.” a declarat dr Lucian Eva, managerul Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”.
Conferința este organizată în parteneriat cu Societatea Română de Neurochirurgie, Academia de Științe Medicale din România, Academia Română, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Consiliul Județean Iași și Colegiul Medicilor din România și se va încheia pe 19 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.