luni , 17 mai 2021 4:21 am
Iasi booked.net
-1°C

ANM anunță vreme rea în Moldova până sâmbătă

Vremea rea, sub formă de ploi și ninsori, continuă în toată țara, anunță ANM.

Meteorologii au emis mai multe alerte meteo până sâmbătă, printre care un cod portocaliu de ninsori abundente pentru zona montană din 14 județe. Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării de joi. La munte va ninge, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul miercuri ora 10:00 – joi ora 06:00, vor fi precipitații în zonele montane și submontane, precum și în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania și se vor acumula cantități de precipitații de 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp. La munte va ninge, iar în Transilvania și în vestul și nordul Moldovei vor predomina ninsorile, astfel încât stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar în rest vor fi mai ales ploi.

Local, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, iar în zona de munte, la peste 1500 m altitudine, temporar va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilității.

 

Recomandări

Cum va fi vremea în luna mai

Sfârșitul de săptămână a venit cu temperaturi scăzute, dar și ploi în mare parte din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *