luni , 17 mai 2021 2:37 am
Iasi booked.net
-1°C

Un proiect nou care promovează sectorul cultural în Moldova

Conducerea Consiliului Județean Botoșani și parlamentarii Marius Budăi și Alexandra Huțu s-au întâlnit cu rectorul Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, prof.univ.dr. habil. Aurelian Bălăiță, și președintele Federației EDU CULT, conf.univ.dr. Doru Zaharia.

În cadrul întâlnirii s-a vorbit despre programul pe care autoritățile și organizațiile neguvernamentale vor să îl implementeze pentru ca tinerii să redescopere actul cultural, dar și despre înființarea unei secții de teatru a Universității la Botoșani.

Domnul conf.univ.dr. Doru Zaharia a recomandat proiectul regional „Impro Edu Cult”, în care partener principal va fi Consiliul Județean Botoșani și parteneri locali consiliile municipale Botoșani și Dorohoi și cele orășenești Bucecea, Darabani, Flămânzi, Săveni și Ștefănești, și prin care Federația Edu Cult va înființa în școli incubatoare de resurse culturale.

În aceste locuri se vor organiza ateliere de improvizație care vor ajuta la stimularea imaginației și a gândirii critice, favorizarea inițiativei și influențarea facultăților creatoare, dezvoltarea unor abilități de comunicare verbală, paraverbală și nonverbală, influențarea capacității de joc și a participării la lucrul în echipă și favorizarea inteligenței emoționale. Proiectul va fi orientat către elevii din ciclul primar, cel gimnazial și cel liceal.

Recomandări

Sala Polivalentă „Regia Maria”, în atenția autorităților centrale

Primăria Municipiului Iași a mai făcut un pas pentru realizarea proiectului Sălii Polivalente „Regina Maria”. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *