joi , 25 februarie 2021 10:06 am
Iasi booked.net
-1°C
Coronavirus virus outbreak and coronaviruses influenza background as dangerous flu strain cases as a pandemic medical health risk concept with disease cells as a 3D render

Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat când se va putea renunța la mască

Cercetările semnalează că prin vaccinare se va înregistra și o rată scăzută a infecțiilor asimptomatice și astfel o reducere a riscului de transmitere, precizează Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Slavă Domnului că astăzi avem un vaccin, prin care ne putem proteja, și vom vedea care va fi evoluția de aici înainte, însă suntem convinși cu toții, pentru că datele, inclusiv din România, dar și din celelalte țări unde campania de vaccinare a decurs foarte bine, arată o eficiență a vaccinului în viața de zi cu zi, în sensul în care s-a dovedit scăderea incidenței cazurilor de COVID-19. Acest lucru l-am observat și noi în rândul persoanelor vaccinate în etapa 1, de asemenea la persoanele care sunt vaccinate din centrele sociale, din căminele de bătrâni. La persoanele aflate la dializă iarăși se observă o scădere substanțială, chiar de peste 90 la sută a cazurilor de infecție cu SARS-CoV-2, conform colegilor din Iași, care au făcut o analiză mai detaliată”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a spus că „în momentul în care vom ajunge la acel prag de imunizare colectivă și când se nu va constata emergența unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranță se poate renunța și la folosirea măștilor de protecție”. Însă, potrivit medicului, masca este utilă și pentru prevenirea transmiterii altor înfecții de ordin respirator, înafară de coronavirus.

Recomandări

Medicii de la Neurochirurgie Iași au salvat o femeie gravidă

O femeie de 33 de ani, mama unui copil de patru ani a reușit să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *