duminică , 16 mai 2021 12:08 am
Iasi booked.net
-1°C

Conflict între Euroins și Autoritatea de Supraveghere Financiară

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) a trimis către Consiliul ASF câteva acte care subliniază problemele din piața de asigurări RCA din România. COTAR precizează faptul că societatea de asigurări care deține 32% din piața RCA a condus abuzurile în relația cu păgubiții la un nivel foarte grav și au nevoie de măsuri urgente din partea ASF și a autorităților competente.
Vasile Ștefănescu, președinte COTAR a precizat faptul că societatea Euroins practică  prețuri stabilite ilegal care se raportează abuziv la media anumitor prețuri despre care spune că ar fi practicate de către unii prestatori de servicii, și astfel îi duce în eroare pe păgubiți, nerespectând drepturile acestora, iar asemenea acțiuni ar trebui să fie aspru sancționate.
Modalitatea de determinare a despăgubirii, trimis de societatea Euroins, nu este conform legii nr. 132/2017, ci contrazice legea RCA. Societățile de rent-a-car menționate de către asiguratorul Euroins fie NU EXISTĂ/SUNT RADIATE, fie nu pot fi găsite în registrele publice.  COTAR a trimis Autorității de Supraveghere Financiară câteva acte prin intermediul cărora cere în mod public Autorității să depisteze cât mai repede organele de cercetare penală, pentru începerea unor cercetări, deoarece COTAR a beneficiat de mai multe păreri în domeniu prin care a rezultat faptul că trimiterea unor astfel de adrese de către societatea Euroins către păgubiții RCA poate semnifica, conform legii, infracțiunea de înșelăciune. COTAR a anunțat aceste probleme și a cerut consiliului ASF ca după activitățile de control efectuate, să ia toate măsurile necesare față de existența unor fapte extrem de grave.

 

Recomandări

Probleme în Iași din cauza precipitațiilor

Mai multe zone din municipiul Iași au întâmpinat azi multiple dificultăți, în urma precipitațiilor sub …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *