sâmbătă , 15 mai 2021 10:52 pm
Iasi booked.net
-1°C

Pandemia a favorizat tranzacțiile online

Criza COVID-19 a accentuat tendința digitalizării din ultimii ani, aducând în prim plan o serie de posibilități, dar și de riscuri.

Firmele din domeniul financiar folosesc analizele de date și machine learning pentru multe activități cum ar fi: administrarea riscului, detectarea fraudelor, investigarea în zona clienților și hotărârea de strategii de investiții, subliniază cel mai recent Raport de tendințe și riscuri pe piețele financiare întocmit de Autoritatea de Supraveghere Financiară, potrivit ESMA (Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe).

O primă consecință a  digitalizării crescute este pătrunderea firmelor BigTech în zona financiară, bucurându-se de avantaje competitive cum sunt rețelele bogate de clienți, accesul la finanțări profitabile și puterea de a monitoriza valul de digitalizare. Un alt aspect observat în timpul pandemiei COVID-19 a fost reprezentată de mărirea numărului de operațiuni efectuate online de către investitorii de retail, mulți dintre ei încercând să profite de volatilitatea piețelor financiare.

Bursele își revin

Începând cu luna ianuarie 2021, contagiunea a început să se reducă ușor, datorită debutului programului de vaccinare în Uniunea Europeană, care a favorizat scăderea incertitudinii și a determinat un climat pozitiv pe burse.

Recomandări

Cazuri de coronavirus în școlile din Iași

Imediat după reluarea școlii în format fizic, au apărut și noi cazuri de infectare cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *