miercuri , 19 ianuarie 2022 2:32 am
Iasi booked.net
-1°C

92 de ani de la trecerea la cele veșnice a Majestății Sale Regele Ferdinand vor fi comemorați la Iași

Sâmbătă, un eveniment cu iz istoric la fi comemorat la Iași. Se vor împlini 92 de ani de la trecerea la cele veșnice a Majestății Sale Regele Ferdinand Întregitorul și marcarea Centenarului Războiului de Întregire a Neamului, iar municipalitatea pregătește un program cultural-artistic.

Întrucât, începând cu decembrie 2016, marcăm împlinirea a 100 de ani de când Iașul a fost capitală de război (1916-1918), la nivelul Primăriei Municipiului Iași a fost instituit Programul Centenar pentru perioada 2017-2020 cu scopul de a evidenția rolul pe care orașul l-a avut acum un secol atât din perspectiva efortului de a menține stabilitatea instituțională a statului român, cât și din aceea a actelor premergătoare Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.
Unul dintre evenimentele organizate în cadrul Programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași se va desfășura sâmbătă, 20 iulie, când vom comemora 92 de ani de la trecerea la cele veșnice a Majestății Sale Regele Ferdinand Întregitorul și vom marca Centenarul Războiului de Întregire a Neamului.
Cu această ocazie vor avea loc următoarele evenimente:
– ora 17.30, în foaierul Palatului Roznovanu (intrarea principală) – lansarea albumului filatelic „Centenarul Sfârșitului Războiului de Întregire a Neamului”;
– ora 18.00, la statuia Regelui Ferdinand Întregitorul din fața Primăriei Municipiului Iași va avea loc ceremonial militar și religios de comemorare a Majestății Sale Regele Ferdinand I Întregitorul la împlinirea a 92 de ani de la trecerea în eternitate;
– ora 19.00, intersecția Pietonalul Ștefan cel Mare – str. Colonel Langa – program muzical pentru celebrarea Centenarului Războiului de Întregire a Neamului susținut de Fanfara Garnizoanei Iași și Corul Marii Uniri al Ateneului Național din Iași.

Recomandări

Intensificări ale vântului de până la 70km/h, până mâine seară în Iași

Potrivit unei informări emise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, din 17 ianuarie 2022, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *