duminică , 18 aprilie 2021 12:32 pm
Iasi booked.net
-1°C
Coronavirus virus outbreak and coronaviruses influenza background as dangerous flu strain cases as a pandemic medical health risk concept with disease cells as a 3D render

Avertismentul medicilor referitor la infecția cu noul coronavirus

 În revista BMJ Case Reports, medicii au declarat că este posibil să te infectezi de două ori cu coronavirus, iar severitatea să fie foarte distinctă, după ce au tratat un bărbat ale cărui infecții au fost separate de 4 luni. 

Imunitatea scăzută ar putea crește riscul de reinfecție, însă la a doua infecție simptomele sunt mai ușoare.

Pentru a elucida acest mister, autorii relatează un caz al unui bărbat în vârstă de 40 de ani care a fost internat în spital cu infecție ușoară de COVID-19 la 4 luni după un episod inițial, de formă severă, în aprilie 2020.

Bărbatul avea diabet de tip 2 bine controlat, o glandă tiroidă subactivă și era obez – factori de risc cunoscuți pentru infecția severă cu COVID-19.

Prima dată, a fost internat în spital cu dificultăți de respirație și un șuierat puternic. El a fost intubat și a luat și alte medicamente folosite pentru tratarea COVID-19.

A doua oară în august 2020, bărbatul a fost din nou infectat, însă a făcut o formă mai ușoară a bolii, și a stat în spital doar o zi, conform bzi.ro.

Rolul prezenței sau absenței anticorpilor după infecția inițială la supraviețuitorii unui prim episod de COVID-19 și rolul său în atenuarea riscului de reinfecție cu SARS-CoV-2 nu este clar definit. Este plauzibil, totuși, că scăderea imunitatii sau absența anticorpilor după primul episod de infecție cu SARS CoV-2 poate face un pacient mai susceptibil la reinfecție.” a declarat un reprezentant al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Recomandări

În Piatra Neamț se va deschide un nou spital modular

Un  nou spital modular se va înființa în curtea Spitalului Județean de Urgență din Piatra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *