joi , 15 aprilie 2021 2:59 pm
Iasi booked.net
-1°C

Primul hub din Iasi dedicat exclusiv industriilor creative

Federatia Patronatelor din Industriile Creative isi exprima intentia de a dezvolta, in parteneriat cu Primaria Iasi, primul hub din Iasi dedicat exclusiv industriilor creative.

Proiectul isi propune să creeze un spațiu experimental temporar cu deschidere nationala si conectivitate internationala, care sa conecteze industriile creative intr-un spatiu adecvat susținerii ideilor tinerilor cu ajutorul antreprenorilor din industriile respective si sa sustina arta, in toate formele ei. Initiativa vine sa ofere o mana de ajutor si o sustinere suplimentara spre revenirea la o viata activa cultural.

Proiectul calca pe urmele exemplelor lansate in București si Cluj, propunandu-si organizarea unei agende care sa cuprinda un numar important de evenimente si ateliere din zona culturala. Primul obiectiv este identificarea unui spatiu care sa poata gazdui in viitor un centru modern, conform telem.ro.

In primele doua luni de la lansare, acest spatiu ar trebui sa gazduiasca o serie de evenimente precum: FILIT, Festival de teatru și arta performativa, tabere de creatie muzicala si un studio de productie virtuala. Sustinerea oferita de autoritatile locale este esentiala in acest demers.

Recomandări

Classix in Art: apel de proiecte pentru susținerea artiștilor independenți

Asociația Industrii Creative, organizator al Classix Festival, cu sprijinul partenerului principal al ediției 2021, Kaufland …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *