duminică , 26 mai 2019
Iasi booked.net
-1°C

9.500 de pachete cu ţigări, confiscate în urma unor acţiuni la frontiera de est a țării

Poliţisti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit 189.360 ţigarete de contrabandă pe care mai multe persoane încercau să le introducă ilegal în ţară şi apoi să le comercializeze pe piaţa neagră de desfacere.

 

În data de 02 mai a.c., pentru verificarea unor informații deținute, polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au organizat și desfășurat o acțiune specifică în zona de responsablitate.

Astfel, în cadrul acțiunii desfășurate, pe raza localității de frontieră Bohotin, județul Vaslui, au fost identificate în trafic două autoturisme, unul marca Opel Zafira  înmatriculat în România, şi unul marca Peugeot, înmatriculat în Germania, ambele suspecte de a fi folosite în activități de contrabandă.

S-a procedat la monitorizarea în trafic a celor două autoturisme şi astfel s-a stabilit că vehiculul marca Opel transporta ţigarete spre municipiul Iaşi, iar celălalt avea rolul de a identifica pe itinerariul de deplasare eventualele echipaje de poliţie.

Polițiștii de frontieră au încercat oprirea, pentru control, pe raza localităţii  de frontieră Isaia,  a autoturismului marca Opel Zafira, moment în care șoferul acestuia a ignorat semnalele efectuate regulamentar și a continuat deplasarea în viteză către localitatea Răducăneni. S-a procedat la urmărirea autoturismului suspect cu semnale luminoase și acustice, iar după doar câţiva kilometri, pe raza localității Bohotin, a fost oprit. Mijlocul de transport era condus de cetăţeanul român Rojel F., în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi.

La cercetarea la fața locului, pe banchetele din spate ale autoturismului au fost găsite trei colete învelite în folie de culoare neagră despre care bărbatul a declarat că sunt pline cu ţigări. Pe timpul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că în autoturismul marca Peugeot erau cetăţenii români Claudiu V. şi Ciprian L., în vârstă de 22, respectiv 18 ani.

Persoanele precum și bunurile descoperite au fost aduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui pentru continuarea cercetărilor.

În cele trei colete s-a descoperit cantitatea totală de 81.640 ţigarete, diferite mărci. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura indisponibilizarii autoturismelor folosite la activitatea infracţională, în valoare de 25.500 lei,  precum şi a  ţigaretelor descoperite, cu o valoare estimată de peste 35.820 lei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă.

Cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în aria infracţională.

Şi echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit într- un ansamblu format dintr-un camion şi o remorcă, condus de cetăţeanul român Ştefan J., în vârstă de 37 de ani, cantitatea totală de 2.600 ţigarete, de diferite mărci, de proveniență R. Moldova. Ţigările erau  ascunse în lada care conține imprimanta și în cutia cu unitatea informatică de comandă descărcare/încărcare ale camionului.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 460 lei, sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 lei, precum și indisponibilizarea ansamblului de vehicule până la plata amenzii.

În Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pe sensul de ieşire din ţară, călătorind în direcţia Londra, românca Lidia H., în vârstă de 63 de ani.

În baza profilului de risc, echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Iași a efectuat controlul bagajului, în interiorul căruia a fost descoperită cantitatea de 6.120 de ţigarete, marca Rothmans.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării țigaretelor, în valoare de 4.162 lei, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

În data de 03 mai a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Darabani, pe timpul unei acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, au observat, la marginea unui drum din localitatea de frontieră Alba, judeţul Botoşani, zece colete, învelite cu bandă scotch. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 99.000 ţigarete, mărcile Ashima, Marble şi Rothmans, în valoare totală 54.450 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în aria infracţională.

Recomandări

Ambulanţă împotmolită în noroi la Vaslui. Ce spune ministrul Sănătăţii despre bărbatul decedat?

Un barbat de 51 de ani a decedat in aceasta zi in comuna Delesti, din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *