marți , 21 septembrie 2021 10:24 pm
Iasi booked.net
-1°C

Câți profesori din Iași s-au imunizat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că 112.000 de angajaţi în sistemul de educaţie sunt programaţi pentru vaccinare, iar 19.000 s-au vaccinat deja, acestora adăugându-li-se şi 6.000 de medici vaccinaţi în prima etapă, care sunt şi cadre universitare.

Datele actualizate, extrase direct din platforma STS, la nivelul zilei de astăzi sunt de peste 112.000 persoane programate pentru vaccinare, angajaţi în sistemul de educaţie. Dintre aceştia, peste 19.000 de angajaţi din sistemul de educaţie s-au vaccinat deja, la cei 19.000 se adaugă cei aproape 6.000 de medici care s-au vaccinat din această perspectivă în categoria clasa de prioritate destinată medicilor, este vorba în general cea mai mare parte a cazurilor de acei medici care sunt şi cadre didactice universitare. Deci, între cele nouă categorii de lucrători esenţial, din perspectiva celor care mai mult decât disponibilitate de vaccinare au fost programaţi pentru vaccinare, este categoria cea mai numeroasă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, vineri, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că numărul celor cu disponibilitate de vaccinare va fi anunţat în 1 februarie.

Numărul celor cu disponibilitate de vaccinare va fi anunţat la finalul celei de-a doua etape de interogare în data de 1 februarie, înainte de discuţia din data de 2 februarie determinantă pentru decizia de deschidere a şcolilor începând cu data de 8 februarie cu prezenţă fizică, conform scenariilor anunţate. Interesul major pentru deschiderea şcolilor al Ministerului Educaţiei şi nu numai se păstrează, ştiut fiind că nu este numai o întoarcere atât cât se poate la normalitate, dar este o posibilitate de a recupera ceea ce s-a pierdut şi s-a pierdut pe parcursul perioadei în care învăţământul s-a desfăşurat exclusiv online”, a explicat ministrul Educaţiei, conform stireadeiasi.ro.

El a precizat că vaccinarea cadrelor didactice nu este un element care să condiţioneze deschiderea şcolilor la data de 8 februarie.

Recomandări

Noi cazuri de școlari infectați cu COVID-19

Având în vedere prevederile ORDINULUI privind asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor, elevilor din unitățile de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *