duminică , 18 aprilie 2021 12:33 pm
Iasi booked.net
-1°C

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a lansat un avertisment preoților

Înalt Prea Sfințitul Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a trimis o circulară adresată preoţilor din subordine prin care aminteşte ce pedepse pot primi cei care sunt prinşi că interperetează viitorul pentru credincioşi.

ÎPS Calinic a lansat un avertisment preoților din subordine care prezic viitorul pentru credincioși folosind o metodă interzisă de Biserică, mai exact, „deschiderea cărții”.

Metoda presupune interpretarea viitorului în funcție de versetele biblice, sau în funcţie de semnele grafice pe care preoții le văd prima oară, după ce credincioşii deschid la întâmplare Biblia, Liturghierul, Pravila sau Psaltirea.

Mai exact, cei găsiți vinovați că încalcă canoanele Bisericii riscă să fie trecuți în rândul laicilor, cu posibilitatea de a putea fi reabilitați, sau, mai grav, pot fi opriți definitiv de la săvârșirea slujbelor, aceasta fiind pedeapsa cea mai grea pe care o poate primi un preot pe linie ierarhică, conform bzi.ro.

Biserica trebuie să se îndepărteze de asemenea practici care sunt cerute în spațiul credinței populare. Uneori și clientul solicită marfa, însă fără îndoială nu au nimic de a face cu doctrina creștină și atunci Biserica este chemată să se îndepărteze de toate aceste lucruri”, a declarat Marius Vasileanu, profesor Antropologia Religiilor.

Recomandări

IPS Teodosie critică regulile de înmormântare pentru cei decedați din cauza coronavirusului

Înalt Preasfințitul Teodosie critică regulile după care sunt înmormântate persoanele care mor din cauza infectării …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *