duminică , 18 aprilie 2021 12:44 pm
Iasi booked.net
-1°C

Va fi restaurat un monument din Grădina Copou

Încă din 2018, Primăria Iaşi a contractat de servicii de proiectare a lucrărilor de restaurare a Monumentului Regulamentului Organic („Obeliscul cu Lei”) din Grădina Copou. Proiectare pentru faza documentației de avizare a lucrărilor de intervenții a fost făcută de SC AOD EXIM SRL în cadrul unui contract în valoare de 29.750 lei.

Aceştia propuneau ca pentru suma de 26.200.000 de lei, cu TVA, să se realizeze reabilitarea aleilor, conservarea Teiului lui Eminescu, reconstrucția foișorului fanfarei cu o capacitate mai mare, reorganizarea compoziției obiectelor de artă și restaurarea acestora, reabilitarea Aleii Junimiștilor, dotarea cu mobilier urban adecvat (bănci, coșuri de gunoi, mese de șah etc.), înființarea unui Teatru de Vară în zona Casei de Cultură „Mihai Ursachi”, reabilitarea sistemelor de canalizare, realizarea unui sistem de irigare îngropat și computerizat, înființarea unei peluze rezistente la călcare și umbrire, modernizarea sistemului de iluminat funcțional și arhitectural, completarea lipsurilor vegetale.

Într-un final, se va interveni doar asupra monumentului propriu-zis, însă va fi realizat un sistem video cu circuit închis, precum şi iluminat arhitectural, conform stireadeiasi.ro. Prin urmare va fi restaurată o suprafaţă de 145 de metri pătraţi. Costul lucrării este de 1,2 milioane lei, iar durata acestuia va fi de 14 luni.

Recomandări

Ieșenii vor avea autobuze eletrice

Un proiect derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) va ajunge în curând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *