duminică , 28 februarie 2021 5:30 am
Iasi booked.net
-1°C

La Spitalul din Lețcani apa a înghețat în robinete

Spitalul mobil de la Lețcani a fost abandonat total de către firma turcă SDI Global și de Asociația Euronest, cea care a cumpărat unitatea. La mai bine de o săptămână de la defecțiunile apărute la instalația de încălzire, lucrurile se prezintă exact la fel.

Firma turcă nu a trimis pe nimeni să asigure mentenanța la spitalul modular, iar frigul este pătrunzător. Între timp, bolnavii de COVID-19 au fost mutați la alte spitale din Iași.

Cel mai mare proiect pentru tratarea pacienților de COVID-19 din județul Iași bate pasul pe loc. Spitalul mobil de la Lețcani a rămas în continuare cu porțile ferecate în plină iarnă. Firma turcă SDI Global LLC din Ankara nu a asigurat nici acum mentenanța instalațiilor de încălzire la containerele medicale. Deși au trecut mai multe zile de la mutarea bolnavilor de coronavirus la alte spitale din Iași, întreținerea instalațiilor de la Lețcani nu a fost realizată. În plus, în containerele medicale ar fi trebuit să se facă și o dezinfecție totală a spațiilor. Doar că furnizorul turc a abandonat lucrarea, spre nemulțumirea conducerii Consiliului Județean Iași.

Instalațiile de încălzire de la spitalul mobil nici măcar nu au fost verificate de firma turcă. Chiar dacă unitatea este în prezent goală, turcii nu au venit să asigure mentenanța. Deși situația nu este una nouă, firma din Ankara nu a făcut nimic până acum. Contractul de 13,4 milioane de euro pare că a fost o afacere foarte bună pentru furnizor și extrem de proastă pentru județele Iași și Neamț. Actuala conducere a CJ Iași a cerut explicații celor de la Euronest pentru situația apărută.

Mai mult, președintele CJ Iași a menționat că niciun bolnav de COVID-19 nu va reveni la spitalul de la Lețcani până când instalațiile nu vor fi refăcute, conform bzi.ro. De altfel, imaginile din interiorul unității medicale vorbesc de la sine. Temperatura din saloane nu a depășit 6-7 grade Celsius în ultimele zile, iar apa a și înghețat în robinete. Instalația a cedat din cauza unor variații de tensiune, lucru pe care tucii nu l-au prevăzut.

Recomandări

Un bărbat din Roman a fost condamnat după ce a furat un pachet de cafea

Un bărbat de 62 de ani din Roman a fost condamnat la 9 luni de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *