vineri , 3 decembrie 2021 10:59 pm
Iasi booked.net
-1°C

Amenzi pentru poluare în Iași

În anul 2020 au fost depuse aproape 200 de reclamații din partea ieșenilor care susțin că a crescut poluarea din Iași din cauza celor care aruncă gunoaiele oriunde. Numărul sesizărilor înregistrate în anul 2020 a crescut, comparativ cu anul precedent, cu aproximativ 20 la sută.

Ieșenii care au depus sesizări la Agenția pentru Protecția Mediului (APM), privind poluarea din Iași, sunt nemulțumiți de faptul că atât în oraș, cât și în comunele din județ gunoaiele sunt aruncate la tot pasul și nu se iau măsurile necesare combaterii acestui fenomen. Numărul reclamațiilor depuse la APM în anul 2020 a crescut, comparativ cu anul 2019.

Cei care reclamă susțin că sunt depozitate deșeuri în locuri nepermise, arderea gunoaielor se face fără supraveghere, iar autoritățile locale nu se implică în educarea cetățenilor privind colectarea selectivă și aruncarea deșeurilor în zonele special amenajate. Aproape jumătate din reclamațiile depuse de ieșeni atât la APM Iași, cât și la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu (GNM) Iași, instituția care verifică reclamațiile, au fost despre depozitări necontrolate de deșeuri. Sesizările au fost soluționate fie cu măsuri pe care trebuie să le ia autoritățile locale, fie cu amenzi de sute de mii de lei.

Activitatea de inspecție și control în domeniul protecției mediului, desfășurată în anul 2020 de către Comisariatul Iași al Gărzii Naționale de Mediu, s-a concretizat în realizarea a 1.110 controale, din care 760 în domeniul controlului poluării și 350 în domeniul biodiversității, potrivit bzi.ro. Neconformitățile constatate au fost: lipsa actelor de reglementare pentru proiecte sau activități, nerespectarea obligațiilor privind protecția atmosferei, neluarea măsurilor de salubrizare, gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor, nerespectarea prevederilor din actele de reglementare emise pentru proiecte sau activități au fost sancționate prin aplicarea a 211 sancțiuni contravenționale principale, în valoare totală de 1.363.000 lei.

Recomandări

Cîțu: Alocațiile și pensiile vor crește din 2022

Alocaţiile pentru copii şi pensiile vor creşte la începutul anului 2022, însă procentul de majorare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *