miercuri , 14 aprilie 2021 3:22 pm
Iasi booked.net
-1°C

Președintele rus a sărbătorit Botezul Domnului într-un mod inedit

Preşedintele rus, Vladimir Putin, s-a scufundat ieri într-o piscină cu apă rece ca gheaţa pentru a celebra Botezul lui Iisus Hristos, în pofida avertismentelor autorităţilor sanitare şi religioase în legătură cu pandemia de COVID-19.

Într-o înregistrare video publicată de Kremlin se poate vedea cum preşedintele rus, într-un costum de baie albastru, intră într-o gaură în formă de cruce făcută într-o piscină şi se scufundă de trei ori, făcându-şi semnul crucii înainte de fiecare scufundare, aşa cum spune tradiţia ortodoxă.

Putin, 68 de ani, a venit în cojoc şi în pâsle tradiţionale la piscina înconjurată complet de zăpadă lângă o casă de lemn, în faţa căreia o fost ridicată o cruce de gheaţă cu o înălţime de peste doi metri.

El a coborât în apele îngheţate ale bazinului pe o scară de lemn pentru a evita alunecarea.

Putin, un credincios declarat, face anual scufundări de Bobotează, una dintre cele mai importante sărbători ale Bisericii Ortodoxe, conform bzi.ro. Bobotează ortodoxă de rit vechi a coincis anul acesta cu o scădere accentuată a temperaturii, care a atins valori de minus 25 de grade în Rusia, iar, în regiunea Moscovei, unde Putin a făcut baie, termometrul arăta minus 18 grade Celsius.

Recomandări

Video: Costel Alexe se bâlbâie în limba engleză

Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, actual președinte al Consiliului Județean Iași, s-a făcut din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *