marți , 2 martie 2021 7:44 pm
Iasi booked.net
-1°C

Noua tulpină de Covid-19 în România

Primul caz de infectare cu noua tulpină de Covid-19 din România va ieşi din izolare astăzi, după 14 zile de carantină. Femeia, în vârstă de 27 de ani, din Colibaşi, a fost testată pozitiv cu noua tulpina a coronavirusului în urmă cu două săptămâni.

Primarul din localitate a hotărât ca totuși femeia să fie retestată de asistentul din comună, asta deși Direcţia de Sănătate Publica nu impune acest aspect. Testarea ar urma să aibă loc în jurul orei 10.00.

Femeia infectată cu noua varianta a virusului Covid-19 a fost testată în urmă cu două săptămâni, dar confirmarea cu infectarea cu noua tulpină a venit după circa 5 zile. Aceasta a precizat faptul că nu a fost plecată din România și nici nu a intrat în contact cu foarte multă lume.

Din cei șase membri ai familiei sale, patru au fost infectați și doar în cazul ei analiza a scos la iveală tulpină nouă de COVID-19, care face ravagii în Marea Britanie.

Persoană ce ar fi contractat această nouă tulpina declara faptul că nu i s-ar fi dovedit în acte că este infectată cu această nouă variantă.

Nu mi s-a dovedit în acte, doar mi s-a confirmat. M-au sunat de la Matei Balș și mi-au spus că sunt purtătoare de tulpină nouă. Noi ne mai duceam la Matei Balș, de fiecare dată când aveam o problemă. Și am fost acolo special pentru testare, pentru că cea mică avea simptome gastrointestinale și tușea. După testarea de acolo au trecut 3 zile. Și după 3 zile mi-au spus că au văzut modificări. Dar copila nu are tulpină, nici nu știu ce să zic.. Are coronavirus, dar nu are noua tulpină, chiar dacă o alăptez, pentru că are doar 10 luni”, spune femeia.

Mai mult decât atât, femeia precizează că a cerut ca testul să fie repetat, susținând că acela ”nu are cum să fie testul ei”. Însă nimeni nu a mai făcut nimic, potrivit bzi.ro. Din fericire, acum se simte bine, atât ea, cât și ceilalți membri ai familiei.

Cătălin Apostolescu, medic primar al secției clinice VII „Terapie Intensivă Adulți” și purtător de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, a confirmat prezența noului coronavirus în România.

Recomandări

Șase elevi confirmați cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore la nivelul județului Iași

La nivelul județului Iași, cazurile COVID-19 confirmate în unitățile de învățământ arată astfel: Număr preșcolari/ …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *