duminică , 7 martie 2021 11:16 am
Iasi booked.net
-1°C

Mai puțin de 20% din angajații UMF Timișoara doresc să se vaccineze

La UMF Timișoara „Victor Babeş” mai puţin de 20% dintre angajaţii universității apar pe listele oficiale ca exprimându-şi disponibilitatea de vaccinare, în cazul cadrelor didactice de la medicină din acest oraş proporţia fiind încă mai scăzută, de nici 13%.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, explică faptul că mulţi dintre profesorii universităţii, medici de profesie, s-au vaccinat deja în prima etapă, iar cifrele reprezintă un „viciu de raportare“.

Conform datelor furnizate de Ministerul Educaţiei, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara doar 18,84% dintre cei 1.417 angajaţi şi-au exprimat disponibilitatea de a se vaccina împotriva COVID-19 în etapa a doua.

Cea mai ridicată rată în ceea ce priveşte intenţia de a se imuniza se înregistrează în rândul personalului didactic auxiliar, unde peste 51% dintre salariaţii universităţii sunt de acord cu vaccinarea, precum şi în rândul personalului nedidactic, unde ar vrea să se imunizeze 27,66% dintre angajaţi, potrivit bzi.ro. În schimb, conform datelor oficiale, doar 140 dintre cei 1.095 de profesori şi-au exprimat intenţia privind imunizarea, reprezentând un procent de doar 12,79, iar dintre cei 9 încadraţi ca personal didactic asociat niciunul nu vrea vaccinare.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, a explicat că procentul scăzut al celor care se arată dispuşi să se vaccineze are legătură cu faptul multe dintre cadrele didactice ale universităţii sunt medici şi aceştia au intrat deja în prima etapă a imunizării.

Recomandări

Peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer ajung, luni, în România

O nouă tranșă, de 214.110 doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech, va ajunge luni …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *