vineri , 16 aprilie 2021 2:28 pm
Iasi booked.net
-1°C

Se elimină inechitățile din legea salarizării ?

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, și reprezentanții sindicatelor afiliate Federaţiei PUBLISIND au discutat, ieri, despre aplicarea Legii-cadru nr. 153/2077 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Ministrul Muncii i-a asigurat pe reprezentanții sindicali de tot sprijinul său pentru a găsi împreună soluții prin care să fie eliminate inechitățile salariale apărute de-a lungul timpului în sistemul public.

Am solicitat o analiză a inechităților din legea salarizării, care, în urma mai multor decizii judecătorești, nici nu mai este unitară. Vă asigur că intenția mea nu este aceea de a decima personalul din sistemul public. Dimpotrivă, trebuie găsite soluții prin care salarizarea acestuia să fie stimulativă. Angajatul trebuie să fie stimulat pentru a face performanță.”, a spus ministrul Turcan.

Totodată, demnitarul a cerut sprjinul reprezentanților sindicali, cerându-le să facă și ei o analiză a salarizării pe fiecare sector în parte, potrivit stireadeiasi.ro. În cadrul discuțiilor s-a decis stabilirea unor întâlniri periodice, în care să fie discutate propunerile acestora de îmbunătățire a legii salarizării angajaților din sistemul bugetar.

Recomandări

Voiculescu a fost demis de la Ministerul Sănătății

Vlad Voiculescu a fost demis de la Ministerul Sănătății. Premierul Florin Cîțu a discutat azi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *