miercuri , 1 decembrie 2021 9:54 pm
Iasi booked.net
-1°C

Se elimină inechitățile din legea salarizării ?

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, și reprezentanții sindicatelor afiliate Federaţiei PUBLISIND au discutat, ieri, despre aplicarea Legii-cadru nr. 153/2077 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Ministrul Muncii i-a asigurat pe reprezentanții sindicali de tot sprijinul său pentru a găsi împreună soluții prin care să fie eliminate inechitățile salariale apărute de-a lungul timpului în sistemul public.

Am solicitat o analiză a inechităților din legea salarizării, care, în urma mai multor decizii judecătorești, nici nu mai este unitară. Vă asigur că intenția mea nu este aceea de a decima personalul din sistemul public. Dimpotrivă, trebuie găsite soluții prin care salarizarea acestuia să fie stimulativă. Angajatul trebuie să fie stimulat pentru a face performanță.”, a spus ministrul Turcan.

Totodată, demnitarul a cerut sprjinul reprezentanților sindicali, cerându-le să facă și ei o analiză a salarizării pe fiecare sector în parte, potrivit stireadeiasi.ro. În cadrul discuțiilor s-a decis stabilirea unor întâlniri periodice, în care să fie discutate propunerile acestora de îmbunătățire a legii salarizării angajaților din sistemul bugetar.

Recomandări

Transporturile primesc cea mai mare alocare financiară din Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă

Sectorul transporturilor primeşte cea mai mare alocare financiară din Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *