joi , 20 ianuarie 2022 10:59 pm
Iasi booked.net
-1°C

Droguri ascunse în cutii de detergent și haine

O anchetă se află în plină derulare la Direcţia de Investigaţie a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT Brașov). Conform datelor din anchetă se pare că mai multe persoane au încercat să aducă în România o cantitate de droguri.

În urma anchetei făcute de procurorii de la DIICOT s-a dispus reţinerea a 4 indivizi bănuiți de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

Conform comunicatului emis de autorităţi, pe data de 8 ianuarie 2021, DIICOT Braşov a dispus reţinerea a 4 persoane pentru infracţiunea de trafic internaţional de droguri de mare risc, dar şi de constitutirea unui grup infracţional organizat. Aceştia transportau cantităţi de droguri de mare risc din Spania, urmând ca respectiva marfă să fie introdusă pe piața românească:

La data de 08.01.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc. (…) În perioada septembrie 2020 – ianuarie 2021, un număr de trei persoane au constituit un grup infracţional organizat, la care a aderat ulterior şi o altă persoană, având ca scop activitatea de transport, import şi distribuţie de droguri de mare risc, cocaină, din Spania în România”, precizează DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov.

Potrivit rechizitoriului se pare că drogurile de mare risc erau achiziţionate din oraşul spaniol Valencia şi erau expediate prin intermediul a doua societăţi de transport internaţional colete. Drogurile erau împachetate în cutii de detergent şi erau transportate alături de alte obiecte de vestimentație:

Drogurile erau ascunse în ambalaje de detergent, introduse în cutii de carton împreună cu obiecte de vestimentaţie şi alimente, fiind preluate de la sediile celor două agenţii din oraşul Ploieşti. Astfel, în perioada 11.09.2020 – 07.01.2021, inculpaţii au ridicat de la sediile societăţilor specializate în transport internaţional, 8 colete conţinând fiecare aproximativ 250 grame cocaină, cu grad ridicat de puritate. Valoarea totală pe „piaţa neagră” a cantităţii de 2 kilograme de cocaină introdusă în ţară de către membrii grupării este în sumă de 225.000 euro”, mai informează DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov.

În urma efectuării a mai multor percheziţii domiciliare s-a ridicat suma de 14.940 de euro, 29.000 de lei dar şi 2,5 grame de cocaină și 100 de grame de cannabis, potrivit bzi.ro.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov şi a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale. Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.

Recomandări

Cu 104 km/h și fără mâini pe ghidon, prins de polițiști

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat, pe Drumul Național 2, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *