duminică , 18 aprilie 2021 10:46 am
Iasi booked.net
-1°C

O fetiță de 11 ani și-a donat părul pentru perucile persoanelor bolnave

Ariana Maria Dobre are aproape 11 ani şi nu s-a tuns niciodată până acum, când dintr-un impuls emoţionant a decis să facă un gest nobil. Ea şi-a donat cel mai de preţ bun al ei, părul, căruia îi acordă zilnic câteva ore pentru a-l îngriji. Impresionată de cei aflaţi în suferinţă, Ariana Maria Dobre, în vârstă de 10 ani și 8 luni, din Pitești a decis să facă un gest nobil pentru semenii ei.

Cum nu avea bani sau alte valori, Ariana a ales să se tundă pentru prima oară şi să-şi doneze părul care ajunsese la o lungime totală de 112 centimetri.

Însoţită de mama ei, fetiţa a mers la coafor și a rugat să îi se taie 30 de cm din păr, pentru a-l dona unui ONG care se ocupă de ajutorarea copiilor bolnavi de cancer sau unei persoane bolnave care are nevoie de păr natural pentru perucă.

Ariana a precizat că zilnic acordă câteva ore pentru a-şi îngriji părul, potrivit bzi.ro. Având în vedere lungimea acestuia, fiecare baie necesita în jur de două ore pentru spălat și uscat. La întreținere a folosit o mască de păr și ulei special. Pieptănatul şi împletitul zilnic durau în jur de 15 minute. Potrivit specialiștilor, pentru realizarea unei peruci este nevoie de minimum cinci codițe în cazul părului bogat și de șapte codițe pentru cel subțire (250-300 g). Lungimea minimă a unei codițe este 15 cm și nu există nici un fel de restricție în ceea ce privește părul vopsit sau grosimea firului de păr.

Recomandări

Spitalul Foișor nu mai are locuri pentru bolnavii de coronavirus

 Spitalul Foișor din București este plin de bolnavi COVID. Raed Arafat a spus aseară că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *