joi , 21 ianuarie 2021 6:53 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ambulanţa ieşeană nu mai face faţă solicitărilor şi cere sprijin autorităţilor

 Numărul testărilor PCR a crescut în ultima perioadă și până la 130 pe zi. Serviciul de Ambulanță Județean este suprasolicitat și pare depășit.

Pe data de 23 noiembrie au fost 175 de cereri de recoltare prin sistemul CAPESARO. Din păcate, echipajele noastre sunt epuizate, obosite, reuşim foarte greu să facem faţă asistenţei medicale de urgenţă pe care o acordăm pacienţilor prin compartimentul de urgenţă şi cel de transport. În medie, avem trei echipaje medicale pentru recoltare, testare, pe tură. Din păcate, la numărul de 175 de cereri, cum am avut, echipajele nu pot face faţă la mai mult de 80-90 de testări, în funcţie de locaţie, de trafic. Plus că echipajele, după 10 recoltări, vin la decontaminare. E o procedură care durează. Am solicitat sprijinul autorităţilor pentru a creşte capacitatea de recoltare, întrucât nu facem faţă”, a declarat Nicolai Pralea, purtător de cuvânt SAJ Iași.

Dacă luna trecută ajungeau până la 50 de teste pe zi, acum capacitatea de testarea a crescut cu peste 70%. Aceste teste sunt solicitate de cei care sunt în izolare, carantină. Faptul că au crescut solicitările face ca ambulanțele să nu mai facă față. „De dimineaţă şi până acum sunt peste 60 de solicitări. Ambulanţa nu face faţă la aceste recoltări şi atunci am considerat că este necesar să venim în sprijinul lor solicitând la instituţii, la ONG-uri care pot să ne sprijine cu maşini cu şoferi care să transporte asistenţii de medicină şcolară care sunt detaşaţi la noi acum să meargă în teren să recolteze”, a declarat Vasile Cepoi, director DSP Iași.

Au sărit în ajutorul DSP cei de la Serviciul Voluntar de Ambulanță, care au pus la dispoziție  5 mașini cu șoferi voluntari, potrivit ziarulevenimentul.ro.

Reprentanții DSP spun că șoferii se tem să meargă în misiuni de recoltare crezând că se pot infecta, însă riscul de contaminare este 0, în condițiile în care asistentul se dezechipează de echipament la părăsirea locuinței de unde a făcut recoltarea.

Recomandări

Un bătrân din Iași stă de câteva zile pe o targă, la Urgențe. Familia nu l-a mai primit acasă înainte de Crăciun

Medicii de la Unitatea de Primire Urgențe din Iași au făcut publică povestea unui bătrân …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *