duminică , 17 ianuarie 2021 1:26 am
Iasi booked.net
-1°C

Cum vă puteți proteja imunitatea în pandemie

Profesorul universitar dr. Nicolae Hâncu, medic nutriţionist, a vorbit la Punctul de Întâlnire despre alimentele care ne salvează imunitatea în pandemie, dar şi despre ce trebuie să facem pentru a ne întări sistemul imunitar.

Profesorul universitar dr. Nicolae Hâncu, medic nutriţionist, a vorbit la Punctul de Întâlnire despre cât de importantă este alimentația în această perioadă a pandemiei.

Sigur că mă tem şi pentru mine şi pentru familia mea, pentu prietenii mei. Mă tem şi pentru umanitate care din păcate, nu se îndreaptă către soluţii convenabile. Mă gândesc mai ales la perioada după ce apare vaccinul, pentru că dacă în momentul de faţă noi ne luptăm cu virusul, după aceea o să ne luptăm cu noi, cu oamenii, pentru că doar o treime dintre români acceptă să se vaccineze. M-au surprins, m-au necăjit pur şi simplu. Ca medic, care ştiu că descoperirea lui Pasteur a fost una dintre cele mai mari descoperiri ale umanităţii, ceva genial care a salvat milioane de vieţi, devine în momentul de faţă o mare problemă pentru umanitate (…) Alimentaţia trebuie să îndeplinească o condiţie fundamentală. Trebuie să fie o alimentaţie sănătoasă care trebuie să aibă o acţiune antiinflamatorie„.

Alimentaţia mediteraneană am adaptat-o la alimentaţia din România şi i-am spus alimentaţie carapato-danubiană. Ea se compune foarte simplu, practic, din toate grupele alimentare. Din legume, din fructe, din carne sănătoasă, din brânzeturi în proporţii piramidale, adică se mănâncă mai mult din legume şi fructe, mai puţin din grăsimi şi aşa mai parte. Toate aceste alimente trebuie să îndeplinească nişte condiţii. Trebuie să fie neprocesate, să fie nerafinate, trebuie să fie integale, mă refer la cereale de exemplu. Dacă se poate la brânzeturi, să fie fermentate şi trebuie să fie sigure. Siguranţa aliementară este foarte importantă. Decontaminarea alimentelor, a vegetalelor, a fructelor este extrem de importantă. Aceste alimente să fie pregătire corespunzător. Să ne modernizăm meniurile, să renunţăm să folosim legumele ca şi garnitură la carne, pentru că meniurile moderne înseamnă carnea să fie garnitură la legume, potrivit bzi.ro. Alimentaţia medieteraneană chiar se consideră că este o acţiune extrem de benefică la persoanele deja infectate şi chiar la cele care au fost puse în situaţia să nu facă COVID„, a mai transmis profesorul.

Recomandări

Veşti proaste pentru românii care vor să meargă în Marea Britanie: Şi test negativ, şi izolare 10 zile

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile britanice au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *