luni , 17 mai 2021 4:29 am
Iasi booked.net
-1°C

Ziua Internațională a studenților!

Astăzi, 17 Noiembrie, întreaga lume sărbătorește Ziua Internațională a studenților!

De ce a fost aleasă o zi de la mijlocul lunii Noiembrie pentru această sărbătoare? Din păcate, motivul este unul tragic: în 17 Noiembrie 1939, ocupanții naziști ai Cehoslovaciei au executat 8 studenți și un profesor de la Facultatea de Medicină din Praga, ca represalii pentru o demonstrație a studenților Universității Caroline, demonstrație ce marca data înființării Republicii Slovace independente.

Dincolo de tragismul care a generat această sărbătoare, studenții din lumea întreagă au reprezentat dintotdeauna o forță impresionantă în societate. Studenția, din cele mai vechi timpuri, este perioada în care deprinderile căpătate în copilărie și adolescență, dublate de înzestrarea nativă a fiecăruia dintre noi, capătă consistență și conturează personalitatea adultului, care va prelua pe umerii săi ștafeta progresului umanității.

Studenția este acea perioadă a vieții în care tânărul adult, devenit major și responsabil, socialmente vorbind, bate la porțile vieții ducând cu el o mulțime de speranțe și de așteptări. Pentru prima oară, studentul este lăsat de părinți să zboare cu aripile sale, în căutarea unui destin fericit!

Foștii elevi, abia ieșiți de pe băncile școlii, iau contact cu amfiteatrele universităților și cu profesorii acestora, fiind, pentru întâia dată în viață, tratați ca niște adulți, egali în drepturi și în obligații. În aceste amfiteatre se șlefuiesc și capătă personalitate viitorii medici, ingineri, economiști, juriști, precum și alte zeci de specializări universitare cerute în societate, potrivit stireadeiasi.ro.

Oricum ar fi, la mulți ani dragi studenți, să fiți sănătoși, să aveți viață lungă și fericită, iar speranțele voastre într-un viitor mai bun să devină realitate.

Recomandări

Studenții de la Universitatea „Gheorghe Asachi” pot achita taxele online

Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași vor putea să achite în totalitate online toate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *