joi , 26 noiembrie 2020 8:42 pm
Iasi booked.net
-1°C

Sancțiuni de ordine publică date de Jandarmeria Iași

În săptămâna 09-15 noiembrie jandarmii ieșeni au continuat misiunile pentru asigurarea publice și punerea în aplicare a măsurilor stabilite pe linia  prevenirii răspândirii virusului Sars Cov2, alături de celelalte structuri M.A.I. – Poliție și Poliție de Frontieră, sub coordonarea Instituției Prefectului.

Pe timpul misiunilor desfășurate au fost aplicate un număr de 401 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind de 70.200 lei. Dintre acestea, un număr de 313 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară sau portului mijloacelor de protecție individuală. 

În cadrul misiunilor au fost desfășurate și 67 activități de prevenire, prilej cu care cetățenii au fost informați cu privire la măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars Cov2.

Dintre persoanele sancționate exemplificăm cazul unui bărbat care a fost depistat în zona unui supermarket de pe Șos. Nicolina, fără a purta masca de protecție, iar cu ocazia verificărilor s-a constatat că acesta nu a respectat nici măsura izolării la domiciliu, amenda aplicată în acest caz fiind de 5000 lei. Un alt bărbat a fost sancționat cu amendă de 500 lei, deoarece nu purta masca de protecție, în timp ce se afla în stația de autobuz din zona Tg. Cucu din mun. Iași. Jandarmii au intervenit și pe str. Alexandru Bărbat din Iași, unde un tânăr a fost sancționat cu amendă în valoare de 300 lei, pentru că a tulburat ordinea publică, a adresat cuvinte și expresii jignitoare unei alte persoane.

Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor respectarea regulilor privind distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor  și purtarea măștii atât în spațiile închise, cât şi în spațiile publice deschise, potrivit unui comunicat de presă trimis redacției.

Cetățenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forțelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgență 112.

Recomandări

Focar de Covid-19 la M.A.I. în Iași

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia unui focar Covid-19 în Judetul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *