Un medic ieșean explică cum se manifestă Covid19 la copii

Date:

Medicul pediatru Evelina Moraru, șef de secție la Spitalul pentru Copii Sfânta Maria din Iași, a explicat care sunt cele mai frecvente simptome pe care le-a întâlnit la copiii cu COVID-19.

Sunt comune durerile abdominale și tulburările de tranzit intenstinal, diaree, tendință la constipații și vărsături. Această asociere pare chiar oarecum o particularitate a infecției cu SARS-CoV-2 la copil. Și în formele severe se discută deja despre două lucruri foarte importante.

Există o pneumonie ca din senin și care asociată infecției SARS-CoV-2 are o evoluție deosebită la copil și apoi sindromul de inflamație multisistemică. Acest sindrom cu insuficiență multiorganică are caracteristici care țin de perturbări vasculare la foarte multe niveluri, de la cel cardiac, cerebral la abdominal, pulmonar. Și el se asociază cu două lucruri de reper: cu o suferință cardiacă foarte mare și cu insuficiență cardiacă, respiratorie și cu dureri abdominale”, a spus Evelina Moraru, potrivit stireadeiasi.ro.

Întrebat ce trebuie să facă părinții dacă un copil are o viroză obișnuită, medicul a răspuns: “Primul gând, al nostru și al oricui, este de a suspecta că are infecție cu SARS. Apoi este important să nu impacientezi familia, să îi convingi că totuși ar trebui eliminată această supoziție”, a mai declarat medicul iesean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Pensionarii ieșeni primesc tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

500 de detectoare de fum și monoxid de carbon sunt montate gratuit în județul Iași

Departamentul pentru Situații de Urgență și  Inspectoratul General pentru Situații...

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...