miercuri , 1 decembrie 2021 10:17 am
Iasi booked.net
-1°C

Reglementări noi pentru dezvoltatorii din Iași

Locurile de parcare sunt o problemă în municipiul Iași. Numărul lor este mult prea mic motiv pentru care Primăria Municipiului Iași a transmis că în momentul în care se solicită o autorizație de construire a unui imobil, proiectul trebuie să aibă un număr suficient de locuri de parcare pentru autoturisme, biciclete, trotinete electrice și facilități pentru persoanele cu dizabilități, potrivit 7est.ro.

Vă informez că am emis o dispoziție către Direcția de Urbanism a Primăriei Municipiului Iași prin care vreau să obținem o reglementare mai precisă a obligației dezvoltatorilor de ansambluri rezidențiale / locuințe colective de a asigura un număr suficient de locuri de parcare pentru proprietari, inclusiv pentru proprietarii de autoturisme electrice și utilizatorii de biciclete, precum și facilități pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. De asemenea, vreau să punem în acord regulamentele și procedurile proprii cu actele normative din domeniul autorizării lucrărilor de construire și amenajării locurilor de parcare aferente ansamblurilor rezidențiale, să aducem mai multă rigoare și precizie în ceea ce privește eliberarea certificatelor de urbanism și, nu în cele din urmă, să sprijinim și să îndrumăm solicitanții de acte de urbanism, a spus primarul Mihai Chirica.

Necesarul de locuri de parcare se va asigura pentru fiecare tronson de clădire rezidențială, sens în care se va menționa în mod expres în autorizația de construire numărul de locuri de parcare aferent fiecărui tronson de clădire în parte, conform legislației. Dimensionarea locurilor de parcare se va face direct proporțional cu numărul unităților locative care compun ansamblul rezidențial, sens în care se va menționa în mod expres în autorizația de construire faptul că fiecărei unități locative îi corespunde un loc de parcare aferent, identificat în memoriul tehnic și partea desenată  în conținutul autorizației de construire se va menționa obligația investitorului de a înstrăina unitatea locativă numai împreună cu locul de parcare aferent și, corelat, de a proceda la intabularea dreptului de proprietate a locuinței individuale numai împreună cu locul de parcare achiziționat. Fiecare tronson de clădire va fi prevăzut cu minim un loc de parcare echipat cu instalații de încărcare destinate vehiculelor electrice, pentru biciclete, cu accesul persoanelor cu dizabilități locomotorii. În ceea ce privește certificatul de urbanism, acesta va fi emis cu menționarea în mod expres a obligativității respectării tuturor cerințelor referitoare la necesarul de locuri de parcare aferente ansamblurilor de locuințe colective, așa cum acesta au fost enumerate mai sus. De asemenea, la emiterea certificatului de urbanism se va avea în vedere situația juridică, tehnică și economică clară a amplasamentului pentru care se solicită autorizarea. Astfel, este permisă eliberarea certificatului de urbanism numai în situația în care există evidențiat un drept de proprietate / creanță cert și neafectat de eventuale suprapuneri sau alte situații juridice incerte, a mai spus primarul.

Recomandări

In localitatea Zece Prajini se va construi un pod nou

Din fonduri bugetare va fi construit un pod peste raul Garboveta de care vor beneficia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *