joi , 20 ianuarie 2022 8:13 pm
Iasi booked.net
-1°C

Veste bună pentru elevi!

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” Iași a câștigat 2 proiecte educaționale prin care 50 de calculatoare vor fi distribuite elevilor. Școala Gimnazială „Ion Simionescu” Iași a câștigat 2 proiecte educaționale prin care 50 de calculatoare vor fi distribuite elevilor, potrivit bunadimineataiasi.ro.

O parte dintre calculatoare vor fi distribuite familiilor cu cel puțin 3 copii, elevi ai școlii, familii în care nu există acces la dispozitive pentru învățare la distanță, iar o parte dintre calculatoare vor ajunge la copii cu cerințe educaționale speciale.

De asemenea, 3 calculatoare vor intra în posesia consilierului școlar, al logopedului și al profesorului de sprijin, care își desfășoară activitatea în școală. Calculatoarele vor fi preluate în custodie până la sfârșitul lunii iunie 2021, urmând ca în anul școlar 2020-2021 să intre în posesia altor beneficiari.

“Orice oportunitate trebuie valorificată astfel încât să putem oferi copiilor noștri acces la educația online. Lipsa echipamentelor IT este primul obstacol major pentru elevii ce provin din medii defavorizate, fiind în același timp un factor ce favorizează abandonul școlar. Considerăm că prin proiectele pe care le vom derula vom reuși să îi aducem pe copii mai aproape de școală și de profesorii lor, depășind distanțele fizice”, au declarat directorii unității de învățământ, prof. Nicoleta Prepeliță și prof. Sabina Manea.

Apelul de proiecte a fost lansat de asociația Ateliere fără frontiere, prin intermediul platformei educlick.ro. Au fost depuse 380 de proiecte, din care 122 au fost declarate câștigătoare.

Recomandări

Drum nou pe sectorul Iași – Vaslui. Proiect de 86 milioane de euro

CJ Iași a solicitat Ministerul Transporturilor includerea unor noi artere în masterplanul de drumuri 2020-2030, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *