luni , 17 ianuarie 2022 2:03 am
Iasi booked.net
-1°C

Veste bună pentru noile mămici din Iași!

Un parteneriat între Maternitatea Elena Doamna din Iași și Mitropolia Moldovei și Bucovinei aduce o premieră pentru mămicile din Iași: în urma donațiilor strânse din parohii, în unitatea medicală a fost renovată o rezervă în care există amenajat un spațiu unde pot să stea și tații, imediat după naștere, potrivit stireadeiasi.ro.

Rezerva ”Sf. Emilia” a fost amenajată într-un spațiu puțin utilizat din Maternitatea Elena Doamna, care avea nevoie de o renovare serioasă pentru a fi transformat într-un salon unde să poată fi găzduiți pacienți, spune managerul. Acum, încăperea are două paturi electrice de ultimă generație, două cărucioare pentru copii, o antecameră unde mamele pot să se schimbe, o toaletă și un spațiu prevăzut special pentru tații care vor să stea cu familia încă din ziua în care li se nasc copiii. Reprezentanții maternității spun că investiția totală – amenajarea spațiului și achiziția evenimentelor – a fost de 90.000 de lei, iar banii au fost asigurați de Arhiepiscopia Iașilor, care a fost de acord să susțină acest proiect prin Departamentul Pro Vita.

Reprezentanții Arhiepiscopiei implicați în proiect spun că au fost deschiși încă de când au primit propunerea de la conducerea maternității și că speră să ofere cât mai mult timp împreună familiilor în primele zile de după naștere. ”Această relație minunată dintre mamă și copil trebuie trăită la maximum cât mai repede. Mai mult, este un proiect care îl include și pe tată, deci am putea spune că este un proiect pentru întreaga familie”, a declarat preotul Cosmin Brînză, coordonatorul proiectului din partea Departamentului Pro Vita.

În camera în care pot sta aparținătorii este amenajată o zonă de relaxare, dar și de documentare, fiind și o bibliotecă ce conține cărți cu materiale legate de creșterea copilului, parenting, relațiile de cuplu, dar și materiale cu specific religios.

Recomandări

10 copii internați pe secția Covid a Spitalului Sf. Maria, în 24 de ore

S-a dublat numărul pacienților diagnosticați cu Covid 19, internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *