luni , 29 noiembrie 2021 12:23 am
Iasi booked.net
-1°C

83 de garaje din Iași au fost dezafectate, după ce au fost amplasate ilegal

În cursul acestui an au fost dezafectate 83 de parcaje improvizate și garaje fără autorizație de construire amplasate ilegal pe terenuri din proprietatea Municipiului Iași.

Dintre acestea, în urma tuturor verificărilor de legalitate și după epuizarea tuturor încercărilor de soluționare amiabilă, 37 au fost dezafectate prin dispoziție a primarului: două garaje metalice pe bd. Chimiei nr. 41, în spatele bl. F33, patru garaje SOMACO pe aleea Grădinari nr. 6 – 8, în spatele bl. H31 – H32, șase parcaje pe aleea Tudor Neculai nr. 137, cvartal 82, parcela CR 4515, anexa 52, 12 garaje metalice pe bd. Socola nr. 3A, în spatele bl. E1, trei garaje SOMACO pe str. Grădinari nr. 8 – 12, în spatele bl. B3 – 5, cinci garaje de tablă și un garaj SOMACO pe bd. Poitiers nr. 29 și patru garaje SOMACO pe str. Frumoasa, bl. 648.

Celelalte 46 de garaje ilegale, aflate în zonele Dacia, Alexandru cel Bun, Frumoasa și str. Sf. Andrei, au fost demolate de către proprietari pe cheltuială proprie, în urma notificărilor trimise de municipalitate.

Garajele sunt dezafectate de Servicii Publice SA, cu ajutorul Poliției Locale și al Salubris SA. Proprietarii acestora sunt notificaţi prin adrese trimise de Direcţia Exploatare Patrimoniu.

Pe cele mai multe dintre spațiile astfel eliberate sunt amenajate locuri de parcare.

Măsurile de civilizare a spațiilor publice ocupate abuziv au fost iniţiate în 2016. De atunci, reprezentanții municipalității au identificat în oraș circa 1.350 de module de parcare de tip garaj, dintre care mai puțin de 400 autorizate provizoriu, diferenţa fiind reprezentate cele total neautorizate, practic construite ilegal

O parte din aceste construcţii cu caracter provizoriu sunt realizate ilegal pe spaţiul verde sau pe terenuri care fac parte din arealul de regenerare urbană. Multe din aceste construcţii sunt folosite ca spaţii de depozitare pentru deşeuri menajere sau de altă natură, afectând calitatea aerului şi a mediului, în general.

Recomandări

Mai multe muzee din Iași deschise pe 30 noiembrie și 1 decembrie

1 decembrie, Ziua Națională a României, este marcată la Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași prin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *