Care sunt școlile din județ la care se va aplica scenariul galben

Date:

Prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, inspector şcolar general al I.S.J. Iaşi, a prezentat situația epidemiologică la nivelul județului Iași și consecințele acesteia asupra scenarilor de funcționare și oganizare a școlilor începând cu 14 septembrie.
Întâlnirea cu reprezentanţii mass media, organizată de I.S.J. Iaşi, a avut ca principal punct prezentarea modului în care școlile își pot stabili scenariile de funcționare și organizare a activității pornind de la situația epidemiologică transmisă de Direcția de Sănătate Publică Iași, raportându-se, totodată, și la particularităţile locale, la infrastructură și la resursele umane de care dispun.
Din situația transmisă, prin raportare la rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile, în 216 unități de învățământ din totalul celor 217 existente în județ, cursurile vor debuta în scenariul verde sau galben, cu o singură unitate de învățământ, Școala Gimnazială Bivolari, în care elevii vor începe cursurile în regim online.
Scenariul galben, conform datelor transmise, se impune în școlile din municipiul Iași, dar și în cele din Bârnova, Ciurea, Lețcani, Mircești, Miroslava, Popricani, Rediu, Schitu Duca, Șipote, Tomești, Ungheni și Valea Lupului.
Consiliul de Administrație al unităților școlare va înainta spre aprobare scenariul corespunzător contextului propriu, urmând ca Inspectoratul Școlar Județean și DSP să avizeze propunerile comunicate. Pâna joi, 10 septembrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va analiza și aproba scenariul care va fi revizuit săptămânal sau de câte ori este nevoie.
După 6 luni în care copiii nu au mai interacționat, avem încredere că unitățile de învățământ și-au pregătit spațiile astfel încât fiecare părinte să își trimită copilul la școală cu certitudinea că s-a făcut mult, cu încredere că întreg personalul școlilor a făcut și va face toate eforturile pentru ca elevii să vină din nou la școală pe 14 septembrie, într-un mediu sigur”, a precizat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, inspector școlar general al I.S.J Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Vremea, din nou la extreme! Ce se întâmplă cu temperaturile în zilele următoare

Temperaturile vor varia foarte mult în perioada următoare, au...

Un consilier județean ia de guler UE! Cătălin TIMOFCIUC: “Multiculturalismul a eșuat!”

Consilierul județean Cătălin Timofciuc a distribuit pe rețelele sociale...

Mobilizare impresionantă a ieșenilor în cadrul campaniei „Avem același sânge”

Peste 200 de persoane au răspuns apelului la solidaritate...