7.000 de țigarete de contrabandă, descoperite la frontiera de est a țării

Date:

Echipele de control din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Sculeni şi Galaţi-rutier au descoperit aproximativ 7.000 ţigarete, pe care doi bărbaţi au încercat să le introducă ilegal în ţară, ascunse în vehiculele pe care le conduceau.

 

În Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni- I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, Sergiu R., cetățean R. Moldova, în vârstă de 24 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.

În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, astfel, a fost descoperită, ascunsă  în două spaţii special amenajate în rezervor şi în zona aripii dreapta faţă a autoturismului, cantitatea de 4.620 ţigarete, diferite mărci, de proveniență Duty Free şi Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor, în valoare de 2.099 lei, şi a autoturismului, în valoare de 6.816 lei, în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei. Totodată, a fost luată măsura anulării permisului de mic trafic de frontieră emis pe numele bărbatului.

http://

În Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, Tudor N., cetățean R. Moldova, în vârstă de 50 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în R. Moldova.

În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport în urma căruia a fost descoperită, ascunsă în lonjeroanele spate ale autoturismului, cantitatea totală de 2.300 ţigarete, diferite mărci, de proveniență Duty Free.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor, în valoare de 1.380 lei, în vederea confiscării, şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria Iași a lansat licitația pentru contractarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Poitiers

Suma disponibilă este 37.866.748,65 lei fără TVA, respectiv 45.061.430,89...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Se închide circulația pe bulevardul Socola! 9 trasee CTP Iași vor fi deviate

În perioada 29-30 martie, între orele 08:00 – 20:00,...

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...