miercuri , 3 martie 2021 10:17 pm
Iasi booked.net
-1°C

50.000 de euro pe lună, chiria pentru sediul în care funcționează instituția Avocatului Poporului

Statul român plăteşte lunar o chirie de 50.000 pentru sediul în care funcţionează instituţia Avocatului Poporului. Informaţia a fost confirmată chiar de către Renate Weber, sâmbătă, într-o apariţie televizată.

Fiind mai precişi, pentru un mandat de 5 ani cât are Avocatul Poporului, din bani publici se duc nu mai puţin de 3 milioane de euro pentru a asigura locul de funcţionare a instituţiei.

Sediul instituţiei este în într-o clădire de 2.087 mp din zona Universităţii, iar beneficiar al banilor de chirie este o fostă companie de stat, privatizată în 1996.

Mai exact, din 2018,  Avocatului Poporului funcţionează în strada George Vraca nr 8, o clădire istorică, ridicată în anii ’30, fost sediu SAR Grogueria Standard, ulterior sediu Centrofarm.

Imobilul aparţine companiei Generalcom, o societate pe acţiuni cu activităţi de închiriere a bunurilor imobiliare care îi are ca acţionari pe Alaine Louis Michel Emile Bonte şi Iberstate International Holding din Luxemburg. Compania este listată pe piaţa Rasdaq şi deţine acţiuni la două mari companii farmaceutice.

Recomandări

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași va avea un nou sediu!

Noua construcție în care vor lucra procurorii ieșeni și care va fi edificată pe terenul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *