joi , 25 februarie 2021 5:40 pm
Iasi booked.net
-1°C

5 stații de autobuz și 3 treceri de pietoni vor apărea între Antibiotice SA și rond Păcurari

Primăria Iași a primit undă verde pentru amenajarea unor stații de autobuz și treceri de pietoni între Antibiotice SA și rond Păcurari. Direcția Regională de Drumuri și Poduri a avizat recent amplasarea acestor stații și treceri pe traseul de pe DN 28 pe partea administrată de municipiul Iași. Lucrarea va fi făcută de către Servicii Publice SA, direcție aflată în subordinea municipalității ieșene.

Mai multe stații de autobuz și câteva treceri de pietoni vor fi montate în perioada următoare pe DN 28 înspre intrarea în municipiul Iași. 5 stații de autobuz și 3 treceri de pietoni vor apărea între Antibiotice SA și intrarea în municipiu, pe partea administrată de Primăria Iași. Pe partea opusă, aflată în administrarea comunei Valea Lupului, vor apărea alte stații și treceri de pietoni similare. Acestea vor fi însă realizate de primăria din comuna ieșeană.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a avizat recent amplasarea unor treceri de pietoni pe acest traseu, după ce în urmă cu câteva săptămâni a avizat și stațiile de autobuz. Valoarea totală a lucrărilor ajunge la circa 811 mii lei. Astfel, o stație de autobuz va apărea pe DN 28 la km 65+219 – km 65+314. Altă stație va apărea pe DN 28 la km 65+975 – km 66+065. De asemenea, o stație va apărea la km 66+564 – km 66+646. O altă stație de autobuz va apărea la km 67+582 – km 67+752. O stație de autobuz va fi montată la km 67+939. Cele trei treceri de pietoni vor fi amenajate la km 65+314 (zona Antibiotice SA), km 66+065 (zona str. Lacului – str. Bisericii) și km 66+646 (zona str. 1 Decembrie – Daewoo). Lucrările vor fi executate în intervalul 22:00- 6:00 până în data de 28.02.2021, potrivit stireadeiasi.ro.

Consolele rutiere vor fi prevăzute cu iluminat stradal pentru a asigura o vizibilitate corespunzătoare a trecerii de pietoni și pe timpul nopții. Trecerile de pietoni se vor amenaja astfel încât pietonii să fie permanent cu fața către trafic. În vederea atenționarii participanților la trafic de apropierea unei treceri de pietoni se vor aplica benzi rezonatoare din marcaje transversale, cu grosimi diferite pentru a spori efectul rezonator”, se arată în decizia luată de Primăria Iași.

Recomandări

Accident rutier în zona Metro din Iași

În această dimineață un accident rutier a avut loc în zona Metro din Iași. Un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *