48 de paturi de ATI la Spitalul Mobil, pentru valul CINCI

Date:

Valul cinci al pandemiei se preconizează a fi în luna ianuarie. Astfel, la Spitalul Modular de la Lețcani, autoritățile sanitare ieșene pregătesc 48 de paturi pentru secția de terapie intensivă.

Directorul Directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Vasile Cepoi, a precizat că activitatea va fi organizată astfel încât să existe posibilitatea majorării paturilor din secția ATI – Covid la 56.

Vasile Cepoi: La Lețcani vor fi 48 de paturi cu posibilitatea să creștem la 56 de paturi, adăugând câte un pat în plus în fiecare salon dacă se întâmplă să depășească capacitatea și celelalte spitale care au fost în valul 5 active vor pune la dispoziție aceleași capacități pe care le-au avut și până acum. Faptul că incidența infectărilor a scăzut, este un lucru bun, dar asta nu înseamnă că trebuie să nu mai respectăm regulile de protecție. Deci, trebuie în continuare să evităm aglomerațiile, trebuie să purtăm masca în aglomerație, în mijloacele de transport, în magazine și, de asemenea, spălatul pe mâini și distanțarea fizică sunt două cerințe foarte importante, mai ales pentru persoanele nevaccinate pentru că această tulpină, în afară de faptul că este foarte contagioasă este și foarte agresivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Tu ți-ai plănuit VACANȚA? Zbor DIRECT de pe Aeroportul IAȘI către LONDRA

Dacă ai de gând să mergi într-un city-break în...

PNL Neamț: ”Solicităm DEMITEREA șefului DRDP IAȘI”

Șefii PSD Neamț, Ionel Arsene, Adrian Niță și Daniel...

Peste 300 de amenzi și 32 de permise de conducere REȚINUTE marți de polițiștii IEȘENI

Poliţiştii ieşeni au intervenit marți la peste 100 de...