joi , 20 ianuarie 2022 11:33 pm
Iasi booked.net
-1°C

48 de paturi de ATI la Spitalul Mobil, pentru valul CINCI

Valul cinci al pandemiei se preconizează a fi în luna ianuarie. Astfel, la Spitalul Modular de la Lețcani, autoritățile sanitare ieșene pregătesc 48 de paturi pentru secția de terapie intensivă.

Directorul Directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Vasile Cepoi, a precizat că activitatea va fi organizată astfel încât să existe posibilitatea majorării paturilor din secția ATI – Covid la 56.

Vasile Cepoi: La Lețcani vor fi 48 de paturi cu posibilitatea să creștem la 56 de paturi, adăugând câte un pat în plus în fiecare salon dacă se întâmplă să depășească capacitatea și celelalte spitale care au fost în valul 5 active vor pune la dispoziție aceleași capacități pe care le-au avut și până acum. Faptul că incidența infectărilor a scăzut, este un lucru bun, dar asta nu înseamnă că trebuie să nu mai respectăm regulile de protecție. Deci, trebuie în continuare să evităm aglomerațiile, trebuie să purtăm masca în aglomerație, în mijloacele de transport, în magazine și, de asemenea, spălatul pe mâini și distanțarea fizică sunt două cerințe foarte importante, mai ales pentru persoanele nevaccinate pentru că această tulpină, în afară de faptul că este foarte contagioasă este și foarte agresivă.

Recomandări

Trei copii internați în secția ATI Covid a Spitalului de Copii Iași

Trei copii sunt internați în zona ATI Covid a Spitalului de Copii Sf. Maria din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *