marți , 27 iulie 2021 12:43 pm
Iasi booked.net
-1°C

4000 de corpuri de iluminat cu LED vor fi montate pe străzile orașului Iași

Primarul Mihai Chirica a spus vineri că a semnat ordinul de începere a actelor de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI), expertizei tehnice, auditului lumino-tehnic și cererii de finanțare pentru proiectul ‘Modernizarea, extinderea și digitalizarea rețelei de iluminat public în Municipiul Iași’.

Investiția este estimată la suma de 30 de milioane de euro, din care 7,2 milioane de euro ar urma să fie primiți în 2022. Cu ajutorul proiectului vor fi înlocuite 14.700 corpuri de iluminat deja existente cu LED-uri, 7.835 de stâlpi vor fi înlocuiți cu stâlpi metalici zincați, rețelele de energie electrică vor fi modernizate.

Finanțarea proiectului se efectuează prin Programul Operațional Regional 2014-2020 – Axa Prioritară 3: ‘Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon’ – Prioritatea de Investiții 3.1: ‘Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a folosirii energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor’, Operațiunea C: ‘Iluminatul Public’.

 

Recomandări

Noi oportunități de colaborare cu Turcia

Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit joi, 22 iulie, la Palatul Roznovanu, cu o delegație a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *