4 focare de coronavirus în judeţul Neamţ

Date:

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a identificat 4 focare de COVID-19 în judeţ, în timpul pandemiei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Radu Firăstrău.

Cel mai mare focar a fost înregistrat la Centrul pentru tineri cu dizabilităţi de la Păstrăveni, unde au fost confirmate 211 cazuri de infectare, dintre care 128 sunt beneficiari ai centrului, iar restul angajaţi.

Un alt focar a fost înregistrat la secţia de psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, unde 29 de pacienţi şi 5 cadre medicale au fost depistate cu COVID-19.

Şi la Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” s-au înregistrat 23 cazuri de infectare la pacienţi şi 5 cazuri la cadrele medicale.

La Centrul pentru copii „Sancta Maria”, 15 beneficiari şi 9 salariaţi s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus, informează nordestnews.ro.

În judeţul Neamţ au fost realizate 10.661 teste, fiind testate 4.666 persoane, iar numărul total al cazurilor confirmate este de 916.

Dintre aceste cazuri, 685 sunt vindecate, iar 52 de persoane au decedat.

În prezent sunt 2.634 persoane aflate în izolare şi alte 23 în carantină.

„Pandemia nu a dispărut, trebuie să păstrăm măsurile luate de Guvern. România a reuşit să limiteze impactul datorită măsurilor corecte, luate la timp, şi a modului în care populaţia a respectat aceste măsuri”, a declarat Radu Firăstrău.

Prefectul George Lazăr a precizat, în aceeaşi conferinţă de presă, că reprezentanţii DSP efectuează o analiză pentru a stabili dacă pot fi redeschise secţiile non-COVID din Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

„Suntem într-o zonă de evaluare a condiţiilor de redeschidere a Spitalului Judeţean. Cazuistica este în scădere, ceea ce ne bucură. Vrem să aducem înapoi către pacienţi secţiile importante din spital, pentru a fi redeschise. Restul spitalelor suport au devenit încărcate ca act medical, dar trebuie să gestionăm atent redeschiderea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ”, a declarat George Lazăr.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ şi Spitalul de Pneumoftiziologie au fost cele care au internat cazurile COVID-19, în timp ce unităţile sanitare de la Roman şi Târgu Neamţ au fost spitale suport pentru pacienţi cu alte afecţiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria Iași a lansat licitația pentru contractarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Poitiers

Suma disponibilă este 37.866.748,65 lei fără TVA, respectiv 45.061.430,89...

Se închide circulația pe bulevardul Socola! 9 trasee CTP Iași vor fi deviate

În perioada 29-30 martie, între orele 08:00 – 20:00,...

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...