Organizația Star of Hope România a împlinit 30 de ani de activitate

Date:

Gala Star of Hope România organizată la Iaşi în seara zilei de joi, 5 decembrie, la Hotel Internațional, marchează împlinirea a 30 de ani de activitate a prestigioasei organizaţii caritabile, a transmis, prin intermediul unui comunicat, Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași.

Evenimentul jubiliar i-a adus la Iaşi pe Excelența Sa Therese Hydén, ambasador al Suediei în România, Eric Lennart Eriksson, președintele Star of Hope International Suedia și cetățean de onoare al Iașului, Ulrika Kallin, director al Star of Hope International Suedia, și Mikael Oscarsson, parlamentar suedez, susținător al proiectelor Star of Hope România, aceştia având o întrevedere de suflet în dimineaţa zilei de joi cu primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

În cadrul discuțiilor de la Palatul Roznovanu primarul Mihai Chirica a prezentat oaspeților câteva date relevante despre Iași, atât economice, cât și culturale și istorice, punând accent pe importanța educației și a serviciilor sociale în combaterea emigrației, mai ales din rândul persoanelor posibil victime ale grupurilor infracționale, precum și pe măsurile care trebuie luate atât la nivelul statului, cât și prin intervenția ONG-urilor de profil, nu doar la nivelul României, ci și la nivel european pentru prevenirea abandonului școlar și reducerea violenței în familie.

Edilul-șef a subliniat și importanța implicării mediului de afaceri în susținerea unor astfel de inițiative, precum și în creșterea calității vieții, care să determine întoarcerea românilor din Diaspora în țară.

La ora prânzului, delegaţia suedeză condusă de ambasadorul Therese Hydén a vizitat Centrul de recuperare pentru copii și tineri cu dizabilități Star of Hope România din Iaşi, pentru ca de la ora 18.30, Hotelul Internaţional să găzduiască Gala Star of Hope România, evenimentul care va marca împlinirea a trei decenii de implicare în rezolvarea problemelor copiilor ce provin din medii defavorizate.

Gala Star of Hope România este un eveniment caritabil în cadrul căruia se va încerca și colectarea de fonduri pentru burse de terapie și recuperare pentru copii cu dizabilități care provin din mediile cele mai defavorizate. Din cei 85 de copii cu dizabilități care sunt asistați în Centrul Iași, pentru 25 copii nu se pot acoperi costurile de recuperare de către familiile prea sărace.

În toate centrele Star of Hope România sunt 200 de astfel de copii, costurile necesare fiind cuprinse între 100 și 1.000 de euro lunar, în funcție de problemele de sănătate și vârsta beneficiarilor.

Până acum, organizația Star of Hope România a investit 15 milioane de euro în 12 comunități din România şi Chişinău, lucrând în beneficiul a 20.000 de copii și tineri cu dizabilități, copii rromi sau din medii defavorizate.

Parteneri principali ai Galei Star of Hope România sunt Primăria Municipiului Iași, Camera de Comerț și Industrie Iași, Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități, F.O.N.S.S, Direcția de Asistență Comunitară Iași, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, Colegiul Richard Wurmbrand și Colegiul Tehnic I. C. Ștefănescu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Investiție importantă în modernizarea infrastructurii rutiere care leagă județele Iași, Neamț și Vaslui

Plenul Consiliului Județean Iași a aprobat, astăzi, în ședință...

Încep lucrărilor de reabilitare termică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 15

Licitația pentru încredințarea lucrărilor la Grădinița cu Program Prelungit...