joi , 27 ianuarie 2022 8:21 pm
Iasi booked.net
-1°C

29 NOIEMBRIE este zi liberă pentru bugetari

Guvernul a stabilit ca data de 29 noiembrie 2021 să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, anunță Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Aceasta în contextul în care marți, 30 noiembrie, și miercuri, 1 decembrie, sunt zile libere nelucrătoare conform Codului Muncii. 

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii, nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie sau participanţilor în aceste procese.

De asemenea, la solicitarea justificată a conducătorului instituției sau autorității publice, prevederea potrivit căreia ziua de 29 noiembrie este zi liberă ar putea să nu se aplice.

Pentru recuperarea zilei libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021, potrivit planificărilor stabilite, mai transmite ministerul.

Recomandări

Guvernul va reintroduce şomajul tehnic pentru angajaţii ale căror contracte de munăc

Guvernul va aproba acordarea unei indemnizații pentru persoanele ale căror contracte de muncă au fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *